Finanțe Stiri

Romania, promovata investitorilor din SUA

18 apr. 2016 2 min

Romania, promovata investitorilor din SUA

Reading Time: 2 minute

Fondul Proprietatea, in parteneriat cu Auerbach Grayson, Bursa de Valori Bucuresti si Swiss Capital, organizeaza a treia editie a Romania Investor Day in New York, in data de 18 aprilie. Evenimentul, care beneficiaza de prezenta a peste 45 de analisti si manageri de portofoliu, din partea a 30 de fonduri de investitii, care administreaza active cu o valoare cumulata de peste USD 3.500 miliarde, va oferi participantilor informatii cu privire la investitiile de portofoliu si cele mai recente evolutii din Romania.

Reprezentanti la nivel înalt din partea autoritatilor romane iau parte la acest eveniment si le vor prezenta investitorilor opiniile lor cu privire la situatia, evolutiile si perspectivele economiei romanesti si a pietei de capital locale. Principalii vorbitori sunt Anca Dragu, Ministru de Finante, Cristian Bușu, Secretar de Stat pentru Energie, si Paul Gheorghiu, Secretar de Stat si Director de Cabinet al Primului Ministru.

Romania Investor Day în New York reprezinta, de asemenea, o excelenta oportunitate pentru echipele de management ale companiilor, listate sau candidate pentru IPO-uri, sa interactioneze cu investitori institutionali straini. Printre companiile participante se numara Banca Transilvania, BRD Groupe Société Générale, Aeroporturi Bucuresti, Conpet, Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Romgaz, Salrom, SIF Banat Crisana, Transelectrica si Transgaz.

“Ne pastram angajamentul de a dezvolta aceasta piata, care are nevoie de noi IPO-uri ale companiilor de stat pentru a mentine interesul investitorilor. Speram ca Guvernul sa sustina piata de capital locala prin adoptarea unor decizii rapide cu privire la reînceperea proceselor de listare si, astfel, sa profite de interesul investitorilor straini, care, altfel, ar putea sa dispara”, spune Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea.

“Cu fiecare eveniment Romania Investor Day mai popular decat cel precedent, constatam ca eforturile noastre continue pentru promovarea Fondului Proprietatea, a companiilor din portofoliu si a pietei de capital din Romania sunt recompensate. Numarul ridicat de participanti la evenimentele noastre demonstreaza interesul marilor investitori institutionali si confirma faptul ca Romania are o piata de capital atractiva”, a comentat Greg Konieczny (foto), Manager de Fond al Fondului Proprietatea.

Datorita activitatilor susținute de relatii cu investitorii desfasurate, Fondul Proprietatea a atras în ultimii cinci ani 1,4 miliarde de euro sub forma de investitii de portofoliu din partea investitorilor straini, multi dintre acestia devenind jucatori activi pe piata de capital locala, investind nu doar în companiile din portofoliul Fondului, ci si în alte companii listate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: