Companii Stiri

Românii, cei mai mari amatori de cumpărături din estul Europei

24 feb. 2017 < 1 min

Românii, cei mai mari amatori de cumpărături din estul Europei

Reading Time: < 1 minut

Cumpărăturile reprezintă o activitate plăcută pentru est-europeni, dar în special pentru români. 9 din 10 cumpărători din România afirmă că shopping-ul reprezintă o plăcere pentru ei.

Când vine vorba despre cumpărăturile zilnice, românii se simt sub presiunea timpului mai mult decât vecinii lor. Din acest punct de vedere, cei mai relaxați sunt austriecii. Doar 14% dintre aceștia din urmă se simt contra timp când cumpără cele necesare pentru viața de zi cu zi. Relaxarea lor rezultă cel mai probabil din dezvoltarea comerțului modern de proximitate din Austria.

Cu toate că le plac cumpărăturile, românii nu au o atitudine tocmai relaxată nici în legătură cu bugetele alocate acestei activități. Cea mai mare parte dintre cumpărătorii români și bulgari declară că în achizițiile de zi cu zi reușesc să se încadreze în bugetul planificat. La polul opus, se află cumpărătorii din Cehia și Austria.

La modul ideal, cumpărătorii români preferă să cumpere totul dintr-un singur magazin, dar căutarea unui preț mai bun îi face sa viziteze mai multe magazine. Astfel, 72% dintre cumpărătorii din țara noastră sunt dispuși să își facă achizițiile din mai multe magazine, dacă acest lucru îi ajută să obțină un preț mai mic sau oferte mai convenabile.

În concluzie, românii au așteptări ridicate de la oferta de produse a magazinelor, încercând totodată să își optimizeze cumpărăturile. Faptul că găsesc plăcere în actul de cumpărare face mediul de business mai deschis și oportunitățile mai ușor de concretizat.

Aceste informații rezultă din cel mai recent studiu GfK. Acesta a presupus monitorizarea continuă a consumului casnic din România, pentru toate categoriile de produse de larg consum, pe un eşantion de 3.000 gospodării, reprezentativ la nivel naţional. Persoana intervievată din cadrul gospodăriei a fost cea responsabilă cu majoritatea cumpărăturilor pentru familie.

Foto © Arne9001 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: