Stiri

Românii cu studii superioare și venituri ridicate sunt mulțumiți de starea financiară actuală

21 iul. 2021 2 min

Românii cu studii superioare și venituri ridicate sunt mulțumiți de starea financiară actuală

Reading Time: 2 minute

Mai mult de jumătate (62%) dintre românii care declară că fac parte dintr-o familie modernă, afirmă că sunt mulțumiți de starea financiară actuală, în timp ce doar 36% dintre cei care consideră că sunt membrii ai unei familii tradiționale se declară mulțumiți de acest aspect al vieții. Aceste rezultate sunt relevate de un studiu Reveal Marketing Research, desfășurat online, în mediul urban și rural, în perioada februarie 2021 – iunie 2021.

1

Retropectiva anului 2021, februarie – iunie: cum își modifică românii comportamentul față de situația financiară?
Nu este surprinzător faptul, segmentul familiilor moderne (părinți cu educație superioară și venituri ridicate) este cel mai vocal în ceea ce privește gradul de mulțumire față de situația finaciară, având chiar o evoluție semnificativă din februarie (54%) până în iunie (62%). În schimb, la nivel național, pentru familiile tradiționale (părinți cu educație medie și venituri medii), luna iunie a adus o scădere pe acest nivel (36%, față de luna aprilie cu 46%).

2


Deși, familiile tradiționale înregistrează valori scăzute în ceea ce privește mulțumirea față de situația financiară, acest lucru nu îi împiedică să se declare mulțumiți de condiția lor fizică. În ceea ce privește acest aspect al vieții, familiile tradiționale câștigă teren în detrimental familiei moderne.

3

Studiul Reveal Marketing Research s-a desfăşurat în perioada februarie – iunie pe un eşantion reprezentantiv național (urban și rural). Marja de eroare este de +/-3%. Nivel de încredere: 95%. Interviurile au fost realizate online, pe baza panelului Reveal Marketing Research.

One Comment
  1. Ion ION
    Asta inseamna la voi familie traditionala ?!!?!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: