BizRemote by certSIGN

Românii de la DDS Diagnostic lansează un test antigen COVID-19 care oferă rezultate în 15 minute

2 nov. 2020 2 min

Românii de la DDS Diagnostic lansează un test antigen COVID-19 care oferă rezultate în 15 minute

Reading Time: 2 minute

Echipa de cercetători români a companiei DDS Diagnostic a creat și lansat un nou produs, testul rapid imunocromatografic Covid-19 Antigen, care oferă rezultate precise în maxim 15 minute. Este un test rapid foarte eficient pentru screeningul de masă.

Este vorba despre un test calitativ pentru detectarea antigenului SARS-CoV-2 în probe de tampon nazofaringian, care indică infecția la persoane simptomatice dar și asimptomatice. Studiile clinice efectuate de compania producătoare au relevat performanțe similare cu metoda de referință RT-PCR.

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce acest tip de test, acesta fiind deja disponibil pentru achiziționare de către pacienți, cadre medicale și unități specializate în testarea COVID-19. Totodată testul este foarte util pentru medicii de medicina muncii, pentru testarea periodică a persoanelor angajate.

Produsul poate fi folosit încă din primele zile de la infectare, motiv pentru care este de mare ajutor în identificarea și monitorizarea eficientă a pacienților suspectați a fi infectați, susținând astfel demersul cadrelor medicale de limitare a efectelor pandemiei.

Spre deosebire de testul pentru detectarea anticorpilor, acest test evidențiază antigenele de pe suprafața virusului și de aceea este recomandat pentru identificarea persoanele infectate și care pot fi surse de infecție, la rândul lor, în cazul în care nu sunt carantinate.

Trusa de diagnostic COVID-19 Antigen este foarte ușor de utilizat având incluse: un bețisor de plastic cu tampon textil pentru recoltare, un flacon cu soluție cu rol de mediu de eluare și picurător și caseta cu testul pentru antigene. Proba recoltată este introdusă în soluția din flacon și cu ajutorul picuratorului se depune în fereastra specială pentru probă.

Dacă virusul este prezent, există antigene SARS-CoV-2 și va apărea o linie colorată în regiunea marcată cu litera T și o altă linie în regiunea marcată cu litera C, în acest caz testul fiind pozitiv. Dacă proba nu conține antigene de SARS-CoV-2, va apărea doar linia din regiunea marcată cu litera C, în acest caz testul fiind negativ. Este obligatoriu să apară linia colorată din dreptul literei C, indiferent dacă testul este pozitiv sau negativ, pentru validarea testului.

Echipa de experți din cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare a DDS Diagnostic a creat mai multe produse cu aplicabilitate pe scară largă în pandemie, în scopul eficientizării semnificative a testării rapide. Pe lângă Covid-19 Antigen, producătorul de teste rapide a mai lansat de curând trusele de testare IgG/IgM cu kit de verificare inclus, care elimină semnificativ rezultatele fals pozitive şi negative, îmbunătățind mult precizia rezultatelor.

În perioada următoare, DDS urmează să scoată pe piață testele rapide mixte Combo Antigen Influenza / COVID-19 pentru diagnosticul diferențial gripa / SARS-COV-2, un singur test cu două rezultate în același timp, de mare ajutor pentru pacient și medic în identificarea precisă a tipului de infecție virală.

DDS Diagnostic este o companie 100% românească care furnizează soluții inovatoare pentru laboratoarele medicale prin comercializarea de kituri, reactivi și aparatură pentru diagnosticul în vitro. Obiectivele companiei sunt focusate pe susținerea economiei autohtone, de aceea o parte semnificativă din produsele comercializate sunt fabricate în România, la standarde UE.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: