Stiri

Românii nu vor programare. Centrele drive-trough pentru vaccinare au un succes neașteptat

29/04/2021 2 min read

Românii nu vor programare. Centrele drive-trough pentru vaccinare au un succes neașteptat

Reading Time: 2 minute

Românii nu vor să se programeze pe platforma de vaccinare, pentru a se imuniza. De aceasta un număr foarte mare a ales să se vaccineze la centrele drive-trough. Aici nu este nevoie de programare si este solicitat doar buletinul. Orice persoană care vine, primește vaccinul.

Deva și Cluj exemple de succes

La Cluj-Napoca, în două zile, s-au vaccinat astfel peste 1.000 de oameni, iar la Deva, numărul celor vaccinați de sâmbătă încoace a trecut de 2.300. De miercuri, un astfel de centru există și la Arad.

Centrul din Deva a fost primul de acest fel deschis în țară. Funcționează de sâmbătă și are 4 fluxuri de vaccinare funcţionale, iar vaccinul folosit este cel produs de Pfizer. Centrul de vaccinare direct din maşină are activitate zilnică între orele 10:00 şi 19:00.

La Cluj-Napoca, parcarea Sălii Sporturilor este arhiplină de când a început vaccinarea drive-thru. 1.038 de persoane s-au imunizat cu vaccinul de la Pfizer în primele două zile.

Al treilea centru de vaccinare drive-thru din țară a fost deschis în parcarea unui hypermarket din Arad. Acolo pot fi imunizate, momentan, până la 200 de persoane/zi.

Centru de vaccinare drive-trough în Piața Constituției

În București se va deschide de astăzi un centru de vaccinare drive-trough în Piața Constituției. Pentru aceasta a fost deja alocat un spațiu din parcarea existentă acolo. Oricine vrea să se vaccineze din mașină trebuie să se prezinte doar cu buletinul și va primi vaccinul de la Pfizer.

Spaţiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

Toate cheltuielile legate de organizarea şi funcționarea centrului de vaccinare de tip drive-through, inclusiv utilități, cablări, branşamente şi alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

„În centrul de vaccinare drive-through, persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”, precizează CNCAV.

Photo 209943228 © Joa Souza | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă