Lifestyle Stiri

Românii prind gustul fructelor de mare

23 aug. 2016 < 1 min

Românii prind gustul fructelor de mare

Reading Time: < 1 minut

Pe fondul creșterii puterii de cumpărare, s-a mărit și interesul românilor pentru fructele de mare. În topul preferințelor acestora se află creveții, urmați de midii, calamari și caracatiță.

Creveții sunt campionii fructelor de mare în preferințele românilor, potrivit unui studiu realizat de Romfood Trading, compania din spatele brandului Alfredo Seafood. Potrivit studiului, creveții conduc detașat, cu 30,9% în topul fructelor de mare vândute în 2015, aceștia fiind urmați de scoici (16,4%), calamari (13,8%) și caracatiță (8,8%).

Piața fructelor de mare din România se situa, anul trecut, la aproape 35 de milioane de euro, iar compania estimează o creștere a acesteia cu 5% până la finele anului.

„Am constatat cu satisfacție că românii au devenit interesați de fructele de mare care, deși intră în continuare în categoria produselor elitiste, se regăsesc din ce în ce mai mult în obiceiurile de consum. Preferința clară pentru creveți poate fi explicată prin faptul că, pe de o parte, românii călătoresc mult și în special în țări mediteraneene unde fructele de mare sunt obligatorii în toate meniurile, dar și pentru că chef-ii români îi promovează atât în restaurante, cât și pe posturile de televiziune în emisiuni culinare și în social media”, spune Mihai Dărmănescu, Director General la Romfood Trading.  

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: