Lifestyle

De la Vogue la Kyra Kyralina

28 aug. 2014 2 min

De la Vogue la Kyra Kyralina

Reading Time: 2 minute

Toamna aceasta va aduce pe ecrane un film fascinant, cu un parfum oriental, care ne va face sa ne simtim ca intr-una din povestile Seherazadei din 1001 de nopti.

Castel Film lanseaza in 5 septembrie ultimul proiect al lui Dan Pita, Kyra Kyralina (trailerul il puteti viziona aici), o ecranizare dupa nuvela lui Panait Istrati. Filmul spune povestea unei frumoase si misterioase femei care, alaturi de mama ei, ajunge sa isi vanda farmecele barbatilor. Din distributie fac parte: Iulia Cirstea, Iulia Dumitru, Stefan Iancu, Corneliu Ulici, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu, Ovidiu Niculescu. Imaginea a fost realizata de Dan Alexandru, muzica de Adrian Enescu, iar costumele sunt semnate de Oana Paunescu.

Filmul marcheaza primul rol amplu in cinema, dupa aparitia in thrillerul american Werewolf: The Beast Among Us(2012), al Iuliei Cirstea, unul dintre cele mai apreciate top modele din America. Ea a devenit imaginea unor marci precum Armani (campania Bagutta), Gianfranco Ferre Jeans, Agatha Ruiz de la Prada, Pepe Jeans (campania Andy Warhol), Pull and Bear, Mango, L’Oreal sau Garnier si a realizat numeroase pictoriale pentru Vogue, Elle, Marie Claire, Shopping Report. A colaborat cu nume mari din lumea modei precum Kenneth Willardt, Txema Yeste sau Alexei Hay. 

Dan Pita nu mai are nevoie de nici o prezentare, fiind unul dintre cei mai importanti regizori ai cinematografiei romanesti. A impus o stilistica originala inca de la debutul sau (scurtmetrajul Viata in roz, 1970). Alaturi de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc si Alexandru Tatos, Dan Pita a fost un adept al minimalismului si neorealismului, linie preluata apoi de regizorii Noului Val Romanesc. Concurs (1982), Faleze de nisip (1983) sau segmentele Nunta de piatra (1972) si Duhul aurului (1974) sunt doar cateva dintre filmele care l-au consacrat. In 1986, Pas in doi primeste Ursul de Argint la Festivalul International de la Berlin, iar 6 ani mai tarziu Hotel de lux castiga Leul de Argint la prestigiosul Festival de Film de la Venetia.

Actrita a Teatrului Masca, Iulia Dumitru a excelat in piesele carageliene si nu numai prin farmec si umor. Prin gesturi delicate, dar ferme, Iulia combina perfect acel sarm al vremurilor de odinioara cu iesirile isterice caracteristice personajelor interpretate. Dupa un scurt rol secundar in Amintiri din Epoca de Aur1(omnibusul produs de Cristian Mungiu), Iulia Dumitru revine in forta pe ecrane in pasionantul si controversatul rol al Kyrei.

Kyra Kyralina este o productie Castel Film realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Societatii Romane de Televiziune, cu participarea  BV McCann Erickson, Raiffesen Bank Romania, Timisoreana. Este, de asemenea, distribuit de Castel Film.

Castel Film este cel mai important studio de productie din Romania. Multe dintre filmele turnate aici s-au bucurat de succes de box office la nivel mondial. Cel mai cunoscut ramane Cold Mountain. Printre partenerii si clientii Castel Film se numara celebrele case de producţie americane: Paramount, Miramax, Focus Features, Sony Pictures sau HBO. Printre lungmetrajele realizate de Castel Film, amintim de Le Concert si Train de Vie (Radu Mihaileanu), Nunta muta (Horatiu Malaele)

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: