Management Stiri

Romanii se inteleg bine cu limbile straine

7 iul. 2016 2 min

Romanii se inteleg bine cu limbile straine

Reading Time: 2 minute

Angajatii din tara nu sunt tocmai straini de limbile straine: noua din zece romani comunica intr-o limba straina, cei mai multi in engleza, franceza sau germana.

Marea majoritate (94%) a persoanelor auditate de catre organizatiile din Romania au cunostine bune sau foarte bune de limba straina, dupa cum arata rezultatele unei analize realizate de Eucom, compania de servicii lingvistice a Ascendis. Engleza, franceza si germana sunt in topul limbilor straine solicitate de angajatorii care evalueaza candidatii in procese de recrutare sau bonusare a performantei.

“In 2015, consultantii Eucom au evaluat peste 4.500 de tineri profesionisti. Acestia au parcurs o serie de teste care stabilesc nivelul real de cunostinte de limba straina. Rezultatele evaluarilor arata ca 69% dintre cei evaluati sunt utilizatori independenti ai unei limbi straine, ceea ce inseamna ca se exprima cu acuratete si utilizeaza coerent notiuni diverse de vocabular, pe teme familiare dar si complicate. De asemenea, 25% dintre persoanele evaluate intra la categoria ‘utilizatori experimentati’, ceea ce inseamna ca, de exemplu, pot participa fara probleme la conferinte sau intalniri de afaceri in limba straina tinta”, spune Delia Dragomir, partener al Eucom.

Grafic II

In general, companiile solicita serviciul de audit lingvistic in procesele de recrutare, pentru a verifica abilitatile de comunicare in limbi straine ale candidatilor care aplica la joburile promovate. Totusi, tendinta, in randul companiilor, este de a solicita evaluarea lingvistica a angajatilor in cadrul proceselor de promovare ierarhica sau de bonusare a performantei.

“Limbile straine pentru care ne-a fost cel mai adesea solicitat serviciul de audit lingvistic sunt: engleza, franceza, germana, italiana si spaniola. Din totalul evaluarilor efectuate anul anterior, 31% au fost pentru limba engleza, 22% pentru franceza, 18% pentru germana, 11% pentru spaniola, 6% pentru italiana”, adauga Delia Dragomir.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: