Analize Lifestyle Stiri

Ce destinații turistice premium aleg românii

17 iul. 2021 2 min

Ce destinații turistice premium aleg românii

Reading Time: 2 minute

La ora actuală, din ce în ce mai mulți turiști români optează pentru destinațiile premium, de calitate, care implică servicii de top, acestea fiind atât țări europene, cât și destinații exotice sau mai îndepărtate. De altfel, există categoria turistului tip “călător”, opusul turistului “de masă”. Acesta dorește să viziteze cât mai mult și cât mai personalizat, alege o destinație mai ales pentru cunoaștere și mai puțin pentru recreere.

              “Turiștii cu venituri de la medie în sus doresc altfel de destinații, altfel de experiențe și, de multe ori evită turismul de masă. Această categorie de turiști avea deja obieciul de a alege produse premium, individualizate, însă observăm o creștere a interesului pentru turismul de calitate în contextul actual al pandemiei. Din ce în ce mai mulți turiști doresc să viziteze cât mai mult, să aibă parte de experiențe unice, de cunoaștere, nu doar turism static, care implică relaxare, servicii de masă și drumul hotel – plajă și invers. Evident, mulți români aleg, în special vara, destinațiile clasice de plajă precum Turcia, Grecia, Bulgaria sau Spania”, spune Daniela Nedelcu, director general DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România cu produse turistice tip premium și de circuit, înființat în anul 2000.

Top destinații premium

Un top al destinațiilor premium, alcătuit de consultanții DAL Travel potrivit cererii și interesului turiștilor, pentru anul 2021, include Ecuador, Kenya, Tanzania și Zanzibar, Islanda, Peru, Africa de Sud, dar și o serie de trasee europene.

În acest context, românii optează programe complexe care includ zboruri cu avionul pe rute interne și internaționale, cazare cu mic dejun, dejun și cină – după caz, transferuri, vizite la obiective, ghizi locali, conducător român de grup și multe alte servicii conexe la care pot apela turiștii.

Portretul turistului

Portretul turistului român care optează pentru destinațiile premium include persoane în funcții de conducere care au venituri peste medie; Antreprenori care pot să-și aranjeze plecarea în funcție de data circuitului ales; Persoane la pensie care pot pleca oricând, Persoane din orașele mari din România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: