Stiri Tech

RONOG: Romania este pe locul 3 in lume

30 oct. 2015 3 min

RONOG: Romania este pe locul 3 in lume

Reading Time: 3 minute

La conferinta de presa prilejuita de deschiderea celei de-a doua editii a conferintei internationale RONOG (Romanian Network Operators Group), Varujan Pambuccian, Camera Deputatilor, Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, a declarat ca tara noastra este pe locul 3 in lume in ce priveste raportul pret/performanta in comunicatii.

Varujan Pambuccian
Varujan Pambuccian

“A contat mult partea de retele metropolitane, dar si neutralitatea tehnologica si existenta operatorilor mici care au dus competitia foarte sus. In acest sens, trebuie spus ca era nevoie de existenta unei organizatii precum InterLAN (gazda evenimentului RONOG), care sa reprezinte acesti operatori, pentru ca in Romania competitia dintre ei sa poata fi mentinuta la un nivel foarte bun. Sunt tari europene in care acest lucru nu s-a intamplat si asta se vede din calitatea serviciilor pe care le ofera ele. Incercati sa va conectati la internet in tari mari, o sa vedeti ce greu este si la ce preturi va veti conecta”, a mai precizat domnul Varujan Pambuccian.

Un alt subiect controversat in acest moment, care a fost abordat in conferinta de presa RONOG, a fost cel al site-urilor neautorizate de jocuri de noroc. „Exista o lista neagra a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din Romania. Furnizorii de servicii de internet sunt obligaţi sa implementeze lista neagra si sa blocheze accesul utilizatorilor din Romania pe site-urile respective”, a declarat in acest sens Sebastian Ionescu, sef al Direcţiei de Informatizare din cadrul Oficiului National de Jocuri de Noroc (ONJN).

Gheorghe Gabriel Gheorghe
Gheorghe Gabriel Gheorghe

 “S-a facut o analiza legata de situatia jucatorilor care au activat pe site-urile neautorizate. Suntem inca in mijlocul acestei analize. Concret, o sa vedem exact masurile care se vor lua. Contraventia este contraventie, fie ca s-a jucat 1 leu, fie ca s-au jucat 10”, a precizat Gheorghe Gabriel Gheorghe, vicepresedintele ONJN.

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor de site-uri de jocuri de noroc, compania InterLAN a dezvoltat o aplicatie menita sa avertizeze utilizatorii ca se afla pe un site neautorizat. Aplicatia ii redirectioneaza catre site-ul ONJN, de unde utilizatorii pot afla toate datele referitoare la amenzile si sanctiunile impuse in acest moment.

Evenimentul RONOG se adreseaza reprezentantilor operatorilor de retele, furnizorilor de servicii si continut, furnizorilor de echipamente, companiilor romanesti si straine de profil.

Cel mai important lucru pe care il realizeaza acest eveniment este crearea oportunitatii de intalnire, a schimbului de idei, experiente si opinii, dar si schimbul de informatii legate de aspectele tehnice care pot influenta internetul.

“Dorim sa incurajam in continuare comunicarea si dialogul intre operatori, asigurand un mediu propice initierii si dezvoltarii de parteneriate intre acestia”, a declarat Eric Andrei Baleanu, Presedintele Asociatiei InterLAN, gazda evenimentului”.

INFOBLOX are dispozitive DNS ((Domain Name System) foarte eficiente, care pot oferi o experienta buna de conectare la internet a utilizatorilor, micsorand timpul de raspuns al interogarii DNS. Noide DNS, ci si servicii de securizare a DNS-urilor, un serviciu unic la nivel mondial. Suntem capabili sa protejam serviciile de DNS de atacurile DDoS, o problema dureroasa a operatorilor avand in vedere ca atacurile DNS inregistreaza o crestere de peste 200% pe an”, a declarat Rafal Szewczyk, reprezentantul INFOBLOX.

Foto: Eric Baleanu, Presedinte Asociatia InterLAN

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: