BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

S-a redeschis Muzeul Luvru

6 iul. 2020 < 1 min

S-a redeschis Muzeul Luvru

Reading Time: < 1 minut

După aproape 4 luni de la închidere din cauza coronaviruslului, Muzeul Luvru din Paris și-a redeschis porțile pentru vizitori începând de azi, 6 iulie.  

Muzeul se redeschide cu respectarea tuturor măsurilor de precauție și fără să permiă grupuri mari de turiști. În prezent, 70% din spațiul muzeului (45.000 mp) este deschis pentru vizitatori, în timp ce spațiile mai greu de gestionat rămân deocamdată închise.

Toți cei interesați trebuie să facă o rezevare online pentru a vizita muzeul, chiar și cei care au dreptul la acces gratuit. Tot personalul muzeului și toți vizitatorii cu vârste de peste 11 ani trebuie să poarte măști sanitare și nu au acces la vestiare. Sunt deschise intrările Pyramid și Richelieu, cea de-a doua pentru turiștii cu card de membru, și în ambele zone sunt instalate dispensere cu dezinfectanți pe care turiștii trebuie să le folosească înainte de intrare.

Trasele de vizitare vor fi marcate pentru a nu permite întoarcerile în zonele deja vizitate, iar în faţa “Mona Lisei”, unde turiştii de obocei formează cozi uriaşe pentru a-şi face selfie-uri, au fost lipite pe podea cercuri de staţionare pentru a preveni aglomeraţia.

Scaunele cu rotile și cărucioarele sunt disponibile și vor fi dezinfectate după fiecare folosire. Ghidurile audio nu pot fi deocamdată folosite, acestea vor putea fi închiriate începând cu data de 15 iulie. Librăria și magazinul de suveniuri se deschid începând cu 6 iulie, iar cafenelele și restaurantele se vor redeschide gradual.

Potrivit reprezentanților instituției, criza declanşată de noul coronavirus a cauzat muzeului până acum pierderi de peste 40 de milioane de euro. Aceștia se așteaptă în perioada următoare la cel mult 4.000 – 10.000 de viziatori pe zi, ceea ce înseamnă 20-30% din numărul de vizitatori din vara anului trecut.

Foto: © Amilevin | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: