fbpx
Tech

S-a încheiat a patra reuniune anuală a operatorilor de rețele din România2 min

02/11/2017 2 min read

author:

S-a încheiat a patra reuniune anuală a operatorilor de rețele din România2 min

Reading Time: 2 minute

RONOG 4 reunește în fiecare an reprezentanți ai operatorilor de rețele din România dar și din străinătate. La eveniment mai participă și furnizori de servicii de conținut, furnizori de soluții de securitate a rețelelor, asociații și organizații ale furnizorilor de servicii de telecomunicații, instituții și organisme cu atribuții în domeniu.

Evenimentul a fost structurat în patru secțiuni ce au abordat diferite teme de prezentări și discuții pe marginea acestora.

În secțiunea Policy & Governance, Florin Dragomir de la autoritatea de reglementare ANCOM a prezentat evoluția serviciilor de acces fix la internet în bandă largă, Ionuț Andrei de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a vorbit despre securitatea împotriva atacurilor cibernetice, iar Varujan Pambuccian a vorbit despre rolul pe care l-au avut micii operatori locali în dezvoltarea serviciilor în bandă largă dar și despre importanța conținutului pe internet.

Secțiunea Infrastructure / Network Operators a debutat cu o prezentare făcută de Arkadiusz Giedrojc și Jaroslaw Grabowski a unor soluții de echipamente dedicate rețelelor de la Arista Networks, Ben Hasselblatt de la Ekahau a prezentat un kit de verificare a rețelelor wireless, Miriam Kuehne de la RIPE NCC a vorbit despre serviciile pe care le furnizează organizația operatorilor din regiunea Europei, Asiei de Sud-Est și Orientului Mijlociu, iar Dana Chibac și Valentin Novac de la TP-Link Romania au prezentat o soluție de rețea wireless gestionată în cloud.

În secțiunea Security, Mihnea Grigore de la Akamai Technologies a prezentat raportul pe primul semestru din 2017 privind starea securități internetului, Bogdan Cârstoiu de la 4PSA&Hubgets a vorbit despre rolul fiecărui actor de la client la furnizor în rezolvarea provocărilor IoT iar Ramil Khantimirov a prezentat o soluție de protecție a site-urilor web împotriva atacurilor DDoS.

Ultima secțiune a evenimentului a fost IoT / IPv6, în care Matei Psatta, Digital Marketing Stategist, a arătat cum tehnologiile nu schimbă comportamentul oamenilor, aceștia fiind cei care schimbă și aleg tehnologia. Jan Žorž de la Internet Society a prezentat un utilitar gratuit destinat verificării afișării corecte a site-urilor web pentru utilizatorii care se conectează de pe o adresă IPv6, iar Mihai Apostolescu de la Ericsson Romania a prezentat o platformă destinată managementului dispozitivelor IoT.

2 Comments
  1. […] Cea de-a patra reuniune anuală a operatorilor de rețele din România – RONOG 4 a avut loc marți, 31 octombrie 2017 la hotelul Radisson Blu din Capitală. Evenimentul a fost structurat în patru secțiuni ce au abordat diferite teme de prezentări și discuții pe marginea acestora. In urma subiectelor discutate in cadru conferintei RONOG 4 au fost publicate comunicate de presa de catre diverse publicatii online de profil Club IT&C, Comunicate Wall- Street.ro,  Agerpres, Agora, BIZ, Mediafax […]

  2. InterLAN

    […] The fourth annual meeting of Romanian network operators – RONOG 4 takes place Tuesday, 31 October 2017, at the Radisson Blu Hotel in Bucharest. The event was structured into four sections that addressed different presentation subjects and related discussions. Following the subjects discussed during the RONOG 4 conference, press releases were published by various specialized online publications Club IT&C, Comunicate Wall- Street.ro,  Agerpres, Agora, BIZ, Mediafax. […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *