Business Companii Stiri

Sameday a închiriat un fost showroom auto din Tunari

4 aug. 2020 < 1 min

Sameday a închiriat un fost showroom auto din Tunari

Reading Time: < 1 minut

Compania de curierat Sameday își continuă expansiunea în România și închiriază un spaţiu cu o suprafață de aproximativ 1.200 metri pătrați în Tunari, lângă București. Tranzacția a fost intermediată de departamentul industrial al firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

CREȘTE CEREREA DE SPAȚII INDUSTRIALE ȘI LOGISTICE 

În prima jumătate a anului companiile din România au închiriat spații industriale și logistice cu o suprafață de aproape 300.000 de metri pătrați, pe fondul unei cereri în creștere din partea retailerilor online și tradiționali pentru stabilirea unor centre de distribuție în zone care să permită livrări mai rapide către clienți sau către rețelele de magazine.

Piața spaţiilor logistice din București, formată din proiecte cu o suprafață de peste 2 milioane de metri pătrați, este concentrată într-o foarte mare măsură în zona de Vest a orașului, la intrarea pe autostrada A1, București – Pitești, unde se regăsește circa 70% din stoc. Pe măsură ce infrastructura s-a îmbunătățit pe jumătatea nordică a inelului de centură, atât dezvoltatorii, cât și chiriașii au început să migreze și către zonele Nord-Vest și Nord, care dispun de artere de acces mai puțin congestionate către interiorul orașului.

În prima jumătate a anului, volumul tranzacțiilor de închiriere s-a ridicat la aproape 127.000 de metri pătrați la nivelul Bucureştiului, în creștere cu 32% faţă de perioada similară a anului precedent. Circa 90% din această cerere a fost determinată de companii din sectoarele Retail (tradițional și online), Distribuție, Logistică și FMCG, care s-au văzut nevoite să își optimizeze lanțurile de distribuție pentru a se adapta unei cereri cu o volatilitate crescută. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: