Management Stiri

Sameday Courier anunta un randament al dividendului de 4,5%

10 mart. 2015 < 1 min

Sameday Courier anunta un randament al dividendului de 4,5%

Reading Time: < 1 minut

Managementul executiv al Sameday Courier, primul operator roman de curierat listat la Bursa de Valori Bucuresti va convoca Adunarea Generala a Actionarilor pentru data de 15 mai, cand actionarilor li se va propune distribuirea unui dividend brut pe actiune de 0,436 lei, ceea ce genereaza un randament al dividendului de 4,5%.

“Ma bucur ca valoarea dividendului propus va depasi asteptarile initiale. Cu un randament de 4,5% valoarea este superioara dobanzii bancare. Aceasta demonstreaza performanta companiei pentru anul trecut si sper ca de acum inainte sa mergem numai in sus”, spune Octavian Badescu, antreprenor si fondator Sameday Courier.

Volumul rulajului dupa primele zile de la listarea pe bursa a depasit 100.000 de euro. Pretul actual pentru actiunile Sameday Courier (simbol bursier SDAY) este de 8,15 lei, in crestere fata de valoarea de lansare de 7,55 lei. Potrivit managementului executiv, in cursul anului trecut, compania a avut venituri de 1,6 milioane euro, in crestere cu 58% fata de 2013, in timp ce pentru anul in curs, compania estimeaza venituri de 2,25 milioane de euro si un profit de 300.000 de euro.

Sameday Courier este primul operator roman de curierat listat la BVB si prima companie romaneasca listata pe piata AeRO din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare. Listarea companiei la bursa s-a produs la finele lunii trecute. Acest pas a venit dupa ce Delivery Solutions, compania care opereaza brandul Sameday Courier, s-a transformat in societate pe actiuni, o alta premiera pentru piata operatorilor de curierat rapid din Romania.

“Va fi prima AGA dupa listare si se vor aproba rezultatele financiare, auditorul companiei si se vor desemna persoanele care vor face parte din consiliul de administratie. In acelasi timp vom propune actionarilor distribuirea unui dividend brut per actiune in valoare de 0,436 lei”, spune Lucian Baltaru, General Performance Manager la Sameday Courier.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: