Stiri

Saptamana Haferland asteapta peste 1.500 de turisti

3 iun. 2015 < 1 min

Saptamana Haferland asteapta peste 1.500 de turisti

Reading Time: < 1 minut

Cel mai mare eveniment cultural dedicat promovarii zonei sasesti din Transilvania, Saptamana Haferland, asteapta peste 1.500 de turisti la cea de-a treia editie, ce are loc in perioada 6-10 august.

Manifestarea din acest an include localitatile Fiser, Saschiz, Viscri, Crit, Mesendorf si Roades si include concerte de orga, ateliere de olarit, balul traditional sasesc, momente culinare si o expozitie dedicata Anului Scolii.

Editia din acest an a festivalului are ca tematica centrala educatia, iar sloganul evenimentului este „Istoria ne invata!”. La nivel national, potrivit statisticilor oficiale, in gradinitele si scolile din Romania sunt inscrisi 23.156 copii care invata in limba germana, insa numarul profesorilor care pot preda discipline in aceasta limba este insuficient. Pentru a-i sprijini pe cei care vor sa devina dascali pentru clasele cu predare in limba germana, Fundatia Michael Schmidt a acordat burse de studiu, incepand din 2013, unui numar de 17 studenti, prin care a fost suportata taxa universitara a acestora.

Fondurile stranse, in timpul festivalului, prin sponsorizari si donatii, vor fi redirectionate catre noi burse de studiu si catre alte proiecte dedicate invatamantului in limba germana. Un alt demers al Fundatiei este furnizarea de materiale didactice in limba germana catre toate clasele pregatitoare, cu predare in limba germana, din intregul judet Sibiu, urmand ca din toamna acest proiect sa fie extins si in zona de nord a tarii, in judetele Maramures si Satu-Mare.

Initiatorii evenimentului, Fundatia Michael Schmidt, impreuna cu Fundatia Tabaluga, sustinute de Fundatia Adept si Fundatia Mihai Eminescu Trust, isi propun sa sprijine activ conservarea si restaurarea mostenirii culturale a sasilor, inclusiv promovarea turistica a acestei zone.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: