Lifestyle

Sciccheria Ristorante Italiano: Apetit pentru rafinament și creativitate 

9 apr. 2025 4 min

Sciccheria Ristorante Italiano: Apetit pentru rafinament și creativitate 

Reading Time: 4 minute

După ce a reușit să aducă savoarea din Ghidul Michelin în România, Sciccheria Ristorante Italiano își propune să schimbe experiența de fine dining din țară nu doar prin atmosferă și preparate unice, ci și prin evenimente speciale. 

Când ne gândim la inovație, de cele mai multe ori, ne vin în minte domenii precum tehnologia sau medicină și nu luăm în calcul o industrie precum HoReCa. Nimic mai greșit. Sciccheria Ristorante Italiano este unul dintre restaurantele cu cele mai mari creșteri din România, înregistrând venituri de peste 1,4 milioane de euro la doar un an de la lansare, unul dintre motivele din spatele acestei creșteri exponențiale fiind chiar inovația.

Compania, care deține două restaurante în București, a reușit să aducă pe piața din România exigențele din renumitul Ghid Michelin, o premieră pe piața locală, după ce a semnat o colaborare permanentă cu Giuseppe Raciti, Executive Chef la Zash, un restaurant răsplătit cu o stea Michelin, reconfirmată a șasea oară. Colaborarea cu chef Raciti aduce un plus de rafinament și creativitate în preparate și garantează o experiență culinară excepțională, dar și o anumită exigență a serviciilor.

Programul Issima, derulat în colaborare cu Giuseppe Raciti, este un concept inovator și unic în România, acesta fiind primul program gastronomic de fine dining din țară care beneficiază de expertiza unui bucătar cu o asemenea recunoaștere internațională. 

„Colaborarea noastră cu chef Raciti este un punct de referință în dezvoltarea gastronomiei de top în România. Programul Issima combină creativitatea, tehnicile inovatoare și respectul pentru tradțiile culinare italiene, oferind oaspeților o experiență gastronomică unică. Meniurile sunt create sub îndrumarea directă a chef-ului, care adaugă o notă personală fiecărui preparat, folosind ingrediente premium și metode sofisticare de gătit”

Claudia Militello, cofondatoare a Sciccheria Ristorante Italiano.  

Evenimente corporate cu savoare Michelin 

Experiența lui Giuseppe Raciti în restaurante de prestigiu la nivel internațional garantează o calitate culinară excepțională și un nivel gastronomic fine dining rar întâlnit în România. Programul Issima oferă meniuri de tip degustare exclusiviste, adaptate la sezonalitate și la preferințele clienților, fiecare preparat fiind gândit pentru a crea o adevărată poveste culinară.  

Sub îndrumarea chefului italian, echipa Sciccheria utilizează tehnici avansate de gătit, inclusiv sous-vide și alte metode de preparare rafinate, care garantează atât gusturi intense, cât și o prezentare impecabilă. Issima îmbină tradiția italiană cu inovația, aducând în prim-plan atât preparate clasice, cât și reinterpretări moderne ale acestora, toate servite într-un cadru elegant și sofisticat.  

Cum beneficiază pasionații de gastronomie de acest program? Ei bine, prin participarea la evenimente organizate, prin solicitarea unor meniuri concepute special de chef Raciti sau chiar prin prezența acestuia la evenimente private. Cei care aleg programul gastronomic Issima, vor savura preparate de excepție și vor trăi o experiență culinară completă, în care niciun detaliu, de la alegerea ingredientelor la prezentare și servire, nu este omis. Programul oferă și evenimente speciale și de degustare și workshopuri gastronomice cu chef Raciti, permițând participanților să învețe din experiența unui chef din ghidul Michelin.  

Experiențe gastronomice la birou  

„Prin Issima, ne dorim să transformăm scena gastronomică din România, ridicând standardele fine dining-ului și oferind oaspeților nu doar o masă, ci o adevărată experiență de neuitat”

Claudia Militello, cofondatoare a Sciccheria Ristorante Italiano.  

Dacă vă face cu ochiul un meniu demn de restaurantele din celebrul Ghid Michelin, atunci trebuie să știți și că restaurantul Sciccheria din nordul Capitalei se concentrează pe organizarea de evenimente private exclusiviste, precum nunți, botezuri și cununii, oferind un cadru elegant și rafinat, perfect pentru momente speciale. Restaurantul are o capacitate de peste 100 de persoane, iar spațiul impresionează printr-un design unic, o atmosferă intimă, premium și sofisticată precum și atenția la detalii care transformă fiecare eveniment într-o experiență memorabilă.  

Unul dintre avantajele esențiale este flexibilitatea meniurilor, adaptate preferințelor și cerințelor fiecărui eveniment, menținând în același timp standarde gastronomice superioare.  

„Deși oferim un nivel de ospitalitate și gastronomie super premium, ne diferențiem prin prețuri extrem de corecte, asigurând un raport calitate-preț de neegalat pe piața evenimentelor de lux. Cu o echipă dedicată, condusă de chef Ionuț Vințeanu, servicii impecabile și un ambient deosebit, locația noastră din Pipera este alegerea ideală pentru cei care își doresc un eveniment elegant, personalizat și la cele mai înalte standarde”

Claudia Militello, cofondatoare a Sciccheria Ristorante Italiano.  

Lanțul Sciccheria nu a omis nici nevoile mediului de afaceri, pentru care oferă și servicii de catering corporate cu meniuri premium la preț fix, livrate direct la sediul companiei. Preparatele sunt atent selecționate pentru a oferi o experiență culinară de fine dining chiar în cadrul unei mese la birou.  

„Înțelegem importanța unei mese de prânz de calitate, adaptate unui program dinamic, de aceea am creat o soluție care combină rafinamentul gastronomic cu eficiența și flexibilitatea. Prin acest serviciu, aducem experiența unui restaurant premium direct la birou, oferind o soluție elegantă, practică și delicioasă pentru mesele corporate”. 

Claudia Militello, cofondatoarea Sciccheria Ristorante Italiano

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 391 (15 martie – 15 aprilie 2025). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

Articole pe aceeași temă: