BizRemote by certSIGN

Se redeschid școlile din 8 februarie. Care sunt condițiile în care elevii se întorc în clase

2 feb. 2021 < 1 min

Se redeschid școlile din 8 februarie. Care sunt condițiile în care elevii se întorc în clase

Reading Time: < 1 minut

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că școlile se vor redeschide din 8 februarie, dar ținând cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate.

Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident, însă, că trebuie să respectăm și situația din fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte„, a declarat președintele Iohannis.

Iată cum se va merge fizic la școală, în funcție de numărul de cazuri din fiecare localitate:

  • Localităţile încadrate în scenariul verde : toţi copiii merg la şcoală
  • Localitățile aflate în scenariul galben: se redeschid grădiniţele și merg la școală clasele I-IV, VIII şi XII.
  • Localitățile aflate în scenariul roşu: merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV, restul vor face școala online.
  • Localitățile în carantină: toată lumea va rămâne acasă.

Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat: cum se verifică dacă un copil este bolnav sau nu, ce se face în acel caz, la câte cazuri de îmbolnăvire dintr-o școală se închide școala și așa mai departe. Toate aceste lucruri vor fi foarte rapid clarificate printr-un ordin de ministru comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, un ordin care va fi pregătit astăzi și mâine, și va fi dat publicității„, a mai spus Iohannis.

Intenția de redeschidere a școlilor fusese anunțată de președinte încă din 14 ianuarie, sub rezerva unei reevaluări pe 2 februarie.

Pot să vă spun câteva lucruri foarte clare: nu, nu am scăpat de pandemie, este nevoie să continuăm să fim responsabili. Dar putem să constantăm că în ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puțin persoane la terapie intensivă și ceva mai puține persoane internate cu COVID-19. Cum spun experții, trendul este descendent„, a adăugat președintele.

Întreaga declarație:

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: