Stiri Tech

Secretul unicornului

6 mart. 2018 4 min

Secretul unicornului

Reading Time: 4 minute

Gândește global, angajează oameni mai deștepți ca el, nu le dă ordine și nu îi controlează, ci îi lasă să își facă treaba – așa a descris Daniel Dines, CEO și co-fondatorul UiPath, rețeta prin care compania a atins o evaluare de peste 1,1 miliarde de dolari (companie unicorn).

Daniel Dines și Marius Târcă, co-fondatori UiPath

UiPath, lider în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), a obținut o finanțare Seria B de 153 milioane de dolari, după un an cu o creștere record. Runda de investiție este condusă de Accel – investitorul principal al primei runde, căruia i s-au alăturat doi noi finanțatori, CapitalG și Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures și Seedcamp – participă și ei în această rundă.

“Ce se întâmplă acum este doar începutul . N-am atins decât 20% din piață. Vom construi o companie care va valora zeci de miliarde de dolari”, a declarat Daniel Dines, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii.

Întrebat care este rețeta succesului companiei, Dines a declarat că a angajat oameni mai deștepți ca el. “Cultura anti-manager, anti-boss. Nu îți spune nimeni ”, a adăugat Dines. Se adaugă viziunea globală, dar și “un pic de nebunie”.

“UiPath este o companie modernă, globală. Noi nu ne batem în liga Eastern Europe, ci în liga globală”, a spus Daniel Dines.

Lansată în 2015, compania UiPath a devenit platforma de Enterprise RPA cu cea mai mare rată de adoptare. Software-ul UiPath permite design-ul și implementarea rapidă a roboților (angajați digitali) care emulează și execută perfect procese repetitive, crescând productivitatea afacerii, asigurând un grad ridicat de conformitate și îmbunătățind serviciul pentru clienți atât în operațiunile de back-office, cât și în front-office.

În decembrie, Daniel Dines declara pentru Biz că UiPath traversează cel mai provocator, dar și interesant moment din istoria companiei. Avea o echipă de peste 350 de oameni și birouri în 7 țări.

În 2017, portofoliul de clienți UiPath a crescut de la mai puțin de 100 la peste 700, iar venitul anual recurent a crescut de 8 ori față de anul anterior. Printre clienții noi ai firmei se numără BMW Group, Dairy Farm Group, Dentsu, Huawei, Morningstar și Sumitomo Mitsui Financial Group.

UiPath a cultivat o comunitate globală de peste 120.000 de developeri, beneficiari ai filosofiei companiei de a democratiza RPA prin acces online gratuit la software și prin oferta de cursuri și certificare avansată din cadrul UiPath Academy.

Noua finanțare va fi folosită pentru a accelera evoluția produsului, în particular în inovații care integrează Machine Learning (ML) și alți algoritmi de Inteligență Artificială (AI) în operațiunile digitale ale clienților companiei. UiPath își va continua de asemenea expansiunea globală cu birouri noi în Amsterdam, Houston, München, Paris, Seoul și Washington D.C. în acest trimestru.

Cum se păstrează cu picioarele pe pământ? “N-am făcut asta ca să ne luăm jeepuri mari și vile în Pipera! Nu ne transformăm în niște îngâmfați ”, a spus Daniel Dines adaugând că este mult mai important să lucrezi pentru un ideal. Fondatorul UiPath a adăugat că pentru el este o distracție să se gândească ce vor face mai departe în Japonia, nu și-a propus să se retragă și să joace tenis.

Accel a condus ambele runde de finanțare, iar Rich Wong – partener în Accel – se va alătura board-ului de conducere al companiei, alături de Luciana Lixandru, alt partner Accel, aflată deja în board. CapitalG, a cărui participare reprezintă un sprijin substanțial pentru capabilitățile tehnice ale UiPath, oferă oportunitatea de a lucra cu consilierii pe tehnologie ai Google pentru a avansa abilitățile de AI și Machine Learning (ML). Kleiner Perkins reprezintă un alt sprijin din partea unei firme de top de venture capital și va furniza experiență și mentorat pentru creșterea accelerată a UiPath.

„Sunt încântat să avem niște investitori atât de puternici care sprijină UiPath și sunt în mod special recunoscător suportului continuu din partea Accel”, a declarat Daniel Dines, Co-fondator și CEO al UiPath.

„RPA se dovedește a fi o tehnologie fără rival în procesele de transformare digitală, îmbunătățind performanța companiilor incredibil de repede. După o creștere spectaculoasă în 2017, este clar acum că fiecare organizație din lume poate beneficia semnificativ din implementarea RPA. Datorită angajamentului substanțial din partea finanțatorilor Accel, CapitalG și Kleiner Perkins, suntem și mai determinați să accelerăm livrarea de inteligență artificială (AI) prin platforma UiPath, ceea ce va ajuta organizațiile și angajații să devină mai sofisticați în tot ceea ce fac”, a spus CEO-ul UiPath.

Listare în 2-3 ani

Daniel Dines a spus că acțiunile UiPath vor fi listate la bursa americană NASDAQ în următorii 2-3 ani. “Obiectivul nostru este să listăm acțiunile UiPath pe NASDAQ în următorii 2-3 ani. Am construit o tehnologie inovativă și acționăm într-o piață imensă, de ordinul zecilor de miliarde de euro”, a spus Dines.

UiPath este prezentă pe 4 continente și are 590 de angajați în 14 țări. Printre clienții noi ai firmei se numără BMW Group, Dairy Farm Group, Dentsu, Huawei, Morningstar și Sumitomo Mitsui Financial Group. Cu sediul central în New York City, prezența UiPath se extinde în 14 țări din Europa, America de Nord și Asia.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: