Analize Companii Tech

Securitatea cibernetică, principala preocupare pentru managerii IT din România

17 dec. 2020 2 min

Securitatea cibernetică, principala preocupare pentru managerii IT din România

Reading Time: 2 minute

Pentru 82% dintre managerii IT locali, securitatea cibernetică reprezintă principala prioritate IT în următoarea perioadă, în timp ce 98% dintre aceștia spun că tehnologiile IT&C le-au ajutat organizațiile în actualul context pandemic, arată sondajul „Cisco Connect România 2020” la care au răspuns 150 de specialiști IT.

Ochii pe rețea

Actualul context pandemic a accelerat adopția de tehnologie, companiile de pe tot globul fiind obligate să-și digitalizeze operațiunile și să asigure suport angajaților care lucrează de la distanță, dar a pus, în același timp, o presiune foarte mare pe rețele.

Astfel că, pe lângă securitatea cibernetică, managerii IT vor acorda o atenție sporită în următoarea perioadă infrastructurii de rețea (71%) și consolidării centrului de date (52%). De asemenea, 39% au indicat ca prioritate IT implementarea de soluții de colaborare software (voce, video, mesagerie), 28% soluțiile de cloud privat și 21% soluțiile de colaborare hardware (terminale video).

Munca de acasă rămâne o provocare

Dacă pentru multe companii, în special din industria IT, lucrul de acasă sau de la distanță a devenit ceva obișnuit, pentru foarte multe companii și organizații, această perioadă a reprezentat și va reprezenta în continuare o provocare, mai ales din perspectiva securității.

Departamentele de securitate trebuie să asigure securitatea unui număr tot mai mare de angajați care lucrează de acasă, care folosesc în număr mare dispozitivele personale pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

În acest context, cea mai mare provocare cu care s-au confruntat managerii IT a fost permiterea accesului securizat la rețeaua și aplicațiile companiei, pentru orice utilizator, de pe orice dispozitiv, în orice moment (71%). Pentru 64% principala provocare a fost cea legată de securizarea dispozitivelor de birou utilizate de angajați pentru a lucra de la distanță, în timp ce 63% au depus eforturi semnificative pentru menținerea controlului și aplicarea politicilor de securitate.

Protejarea confidențialității datelor și a informațiilor despre clienți și securizarea dispozitivelor private utilizate de angajați pentru a lucra de la distanță au reprezentat principalele provocări de securitate în această perioadă pentru 55% și, respectiv, 49% dintre managerii IT participați la sondajul Cisco Connect România.

La fel ca anul trecut, când majoritatea respondenților a declarat că bugetul IT al companiei a rămas la același nivel ca în 2018 (33%), și în acest an 57% dintre managerii IT au menționat că bugetul IT al companiei s-a situat la același nivel cu cel din 2019.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: