Tech

Sediu si provocari noi pentru Lenovo Romania (foto)

15 ian. 2015 2 min

Sediu si provocari noi pentru Lenovo Romania (foto)

Reading Time: 2 minute

Lenovo Romania a facut un salt spectaculos din punct de vedere al numarului de angajati. Daca in urma cu o luna filiala din Romania a producatorului chinez de electronice avea 20 de angajati, astazi noile birouri ale companiei gazduiesc 160 de salariati, majoritatea ingineri.

Saltul vine ca urmare a preluarii si integrarii diviziei de servere x86 a IBM in cadrul Lenovo, pentru care chinezii au platit 2,3 miliarde de dolari.

Noua “casa” a inginerilor, dar si a agentilor de vanzari si de customer support e situata in nordul Bucurestiului, in Floreasca Business Park B. 148 de programatori si oameni de vanzari de la IBM din cadrul diviziei de servere x86 s-au alaturat echipei de marketing, management si vanzari formata din 12 persoane de la Lenovo. Procesul de tranzitie din Romania a inclus, pe langa integrarea angajatilor si operatiunilor IBM, si preluarea unui important laborator de cercetare-dezvoltare.

“Ne bucuram ca am finalizat integrarea diviziei de servere x86 de la IBM si ca acum Lenovo are o echipa mai mare. Suntem asadar pregatiți sa intram in forța in segmentul de servere si ne propunem sa inregistram acelasi succes pe care l-am avut cu divizia de PC-uri. Avem o echipa pregatita, capabila sa ofere clienților servicii inovatoare”, a declarat Aurel Netin, General Manager Lenovo Romania.

Potrivit oficialilor, obiectivul companiei este acela de a deveni lider lider atat in piața de PC-uri, in piața de enterprise, cat si in cea de mobile, si sa devina un jucator in piața de Cloud.

Lenovo a inregistrat la nivel global o cifra de afaceri de 39 de miliarde USD. Portofoliul nostru de produse si servicii sigure, de inalta calitate cuprinde PC-uri (inclusiv legendarele Think si marca de produse convertibile YOGA), staţii de lucru, servere, stocare, televizoare inteligente si o familie de produse mobile, printre care smartphones, tablete si aplicaţii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: