BizRemote by certSIGN

Semnale pozitive legate de pandemie vin din China

23 mart. 2020 < 1 min

Semnale pozitive legate de pandemie vin din China

Reading Time: < 1 minut

Doar un singur caz local nou de infectare cu coronavirus s-a înregistrat în China duminică, în timp joi, vineri și sâmbătă nu s-a raportat nici un caz nou. În schimb, autoritățile sanitare au raportat 45 de cazuri noi, importate, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În total, numărul de cazuri „importate” din străinătate se ridică în prezent la 269.

Pentru a evita ca aceste persoane să lanseze din nou o pandemie în mare parte ţinută acum sub control în China, autorităţile au impus intrarea în carantină a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul chinez.
În raport cu jumătatea lui februarie, când noile contaminări se numărau cu miile în fiecare zi, contagiunea a fost practic stopată în China, ţară de unde a pornit pandemia.

China a înregistrat în total peste 81.054 de persoane contaminate, dintre care mai sunt bolnave numai 6.013, potrivit autorităţilor sanitare.

Italia, cu peste 5.400 de morţi, a depăşit net China în număr de decese provocate de noul coronavirus (3.255).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat vineri eforturile pentru a opri răspândirea pandemiei la Wuhan, marele oraş din centrul ţării unde coronavirusul a apărut în decembrie.

„Wuhan dă speranţă restului lumii arătând că şi cea mai gravă situaţie este reversibilă”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În prezent, numărul persoanelor bolnave de COVID-19 a ajuns la 328.275 în toată lumea, iar numărul deceselor a depăşit pragul de 14.366 de persoane. S-au recuperat 95.656.

Credit foto: ID 175675669 © Andrei Rahalski | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: