Business Management

Severina Pascu, noul CFO și CEO adjunct la Virgin Media

15 ian. 2020 2 min

Severina Pascu, noul CFO și CEO adjunct la Virgin Media

Reading Time: 2 minute

Liberty Global a anunțat astăzi că Severina Pascu se va alătura echipei Virgin Media în Marea Britanie din poziția de Chief Financial Officer și Deputy Chief Executive Office începând de la 1 februarie 2020. În prezent, Pascu este CEO al UPC Elveția și va fi înlocuită cu Baptiest Coopmans, Senior Vice President Operations al Liberty Global.

Severina Pascu se va ocupa, în plus față de administrarea finanțelor pentru Virgin Media, și de serviciile dedicate clienților, operațiunile de teren, dar și de serviciile logistice, raportându-i direct lui Lutz Schüler, CEO Virgin Media. Severina va rămâne în continuare în funcția de membru în echipa executivă de leadership a Liberty Global.

„Este un moment extrem de fericit pentru Virgin Media”, a spus Mike Fries, CEO Liberty Global. „Severina este un lider de excepție. A realizat o muncă extraordinară în Elveția și va fi un partener de încredere pentru Lutz în cadrul Virgin Media. Vor face o echipă puternică.”

Severina Pascu a fost numită CEO pentru UPC Ungaria şi UPC România în 2013, iar din 2011, a fost CEO al UPC România, poziţie care a urmat celei de CFO, din 2008, când s-a alăturat companiei. Lider feminin pe piața dură a business-ului telecom, Severina Pascu a preluat conducerea Regiunii CEE a gigantului Liberty Global în iulie 2015. La începutul lunii decembrie 2016, Severina Pascu a mai preluat o funcție, aceea de Director Operaţional al Grupului Central European (CE) în cadrul Liberty Global. A condus toate activităţile de marketing, vânzări şi suport pentru clienţi din poziţia de Director Operaţional Liberty Global Europa Centrală, care cuprindeau Austria, Elveția și Regiunea CEE – Polonia, Ungaria, România, Cehia și Slovacia, precum și operatorii DTH din aceste cinci țări. Severina Pascu a preluat acest rol pe lângă poziţia de Managing Director pentru Europa Centrală şi de Est a companiei. 

Severina şi-a început cariera în 1996 în cadrul KPMG România şi a continuat-o ulterior în Marea Britanie. Între 2000 şi 2005, Severina a lucrat în cadrul Metromedia International Telcell, companie americană de telecomunicaţii prin cablu, unde a deţinut o serie de funcţii de conducere, atât în România cât şi la Londra. În 2003-2004 a fost director general pentru Lituania. Economistă acreditată pe plan international, Severina Pascu s-a întors în România, ca director în cadrul CAIB România, una dintre principalele bănci de investiţii din Europa Centrală şi de Est. 

„Sunt încântată să mă alătur echipei Virgin Media într-un moment extrem de important pentru companie și pentru industrie”, a spus Severina Pascu. „Virgin Media ese un brand incredibil și abia aștept să lucrez alături de această echipă. Las în urmă o echipă puternică în Elveția, cu un plan solid de a aduce UPC pe creștere și sunt încrezătoare că Baptiest va aduce un leadership puternic în companie.”

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: