Business

Skanska investește 45 mil. euro în faza a doua a proiectului de birouri Equilibrium din București

9 feb. 2021 2 min

Skanska investește 45 mil. euro în faza a doua a proiectului de birouri Equilibrium din București

Reading Time: 2 minute

Dezvoltatorul Skanska anunță că investește 45 de milioane de euro în faza a doua a proiectului de spații de birouri Equilibrium.

Localizată în nordul Bucureștiului (zona Barbu Văcărescu – Floreasca), clădirea de 12 etaje va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 19.900 mp și de 229 de locuri de parcare supra și subterane.

 „Equilibrium, situat într-una dintre zonele consacrate de business din Capitală, este reprezentativ pentru portofoliul nostru din regiune, iar odată cu faza a doua vom dubla suprafața închiriabilă a întregului proiect. Pentru a veni în sprijinul celor interesați să-și mute birourile în clădirile noastre, am implementat prima soluție de vizualizare virtuală de pe piața locală, SkanskaSpaces. În ciuda contextului actual, continuăm investițiile în proiectele noastre, în economie și în dezvoltarea sustenabilă a orașului”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv Operațiuni România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE.

Construcția pentru Equilibrium 2 este programată să înceapă în februarie 2021, iar finalizarea sa este estimată pentru primul trimestru din 2023. Prima fază a proiectului, Equilibrium 1, a devenit operațională de la 1 noiembrie 2019.

La finalizare, întregul complex compus din două clădiri va oferi o suprafață închiriabilă de 40.800 de metri pătrați.

Proiectul dispune de un mix unic de spații verzi de relaxare, cu mobilier urban dotat cu prize electrice și acoperire wireless, dar și de numeroase facilități pentru a încuraja mobilitatea urbană și un stil de viață activ – vestiare și dușuri pentru cei care fac sport înainte sau după orele de lucru, locuri de parcare pentru vehiculele cu două roți, stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice.

Platforma de vizualizare interactivă 3D dezvoltată cu startup-ul Bright Spaces permite dezvoltatorului să-și prezinte spațiile într-un mod inovator, interactiv și adaptat la nevoile actuale ale clienților. Soluția oferă o experiență completă utilizatorilor și creează un nou standard în prezentarea virtuală a spațiilor de birouri.

Equilibrium 2 va respecta unele dintre cele mai stricte standarde în domeniu, la fel ca prima faza a proiectului. Proiectul Equilibrium 1 se numără printre primele proiecte din portofoliul Skanska din Europa Centrală și de Est care au primit certificarea WELL Health-Safety Rating. Introdus de International WELL Building Institute (IWBI) în contextul pandemiei, acesta este cel mai nou sistem de evaluare a clădirilor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: