Stiri Tech

SmartThings Find, serviciu Samsung pentru localizarea echipamentelor Galaxy

30 oct. 2020 2 min

SmartThings Find, serviciu Samsung pentru localizarea echipamentelor Galaxy

Reading Time: 2 minute

Samsung Electronics a lansat SmartThings Find, un nou serviciu prin care utilizatorii își pot localiza dispozitivele Galaxy. După finalizarea unui proces de înregistrare, utilizatorii SmartThings își pot găsi gadget-urile Galaxy – de la smartphone-uri, tablete și smartwatch-uri, până la fiecare cască individuală din pereche.

„Utilizând cele mai noi tehnologii BLE și UWB, SmartThings Find va contribui foarte mult la diminuarea stresului în momentul căutării dispozitivelor Galaxy pierdute. Dispunând de un avantaj suplimentar prin utilizarea tehnologiei AR împreună cu hărțile și suportul audio, SmartThings Find reprezintă o soluție vizuală eficientă prin care utilizatorii își pot localiza cu ușurință dispozitivele preferate. Acesta este doar un prim exemplu din categoria noilor experiențe mobile importante pe care tehnologia UWB le va pune la dispoziție oamenilor din întreaga lume”, a declarat Jaeyeon Jung, Vice President and Head of SmartThings Team, Mobile Communications Business at Samsung Electronics.

Eficient și offline

Dacă un dispozitiv a fost offline timp de 30 de minute, acesta produce un semnal BLE care poate fi recepționat de oricare smartphone sau tabletă Galaxy din apropiere. Dacă vă raportați dispozitivul ca fiind pierdut prin SmartThings Find, smartphone-urile sau tabletele Galaxy din vecinătatea device-urilor pierdute pot alerta serverul SmartThings cu privire la locația acestora, care la rândul său va anunța deținătorul. Toate datele utilizatorului SmartThings Find sunt criptate și protejate, locația dispozitivului pierdut fiind dezvăluită doar proprietarului acestuia.

Disponibilitate

Începând de astăzi (30 octombrie), va fi lansată o nouă actualizare de software pentru aplicația SmartThings pentru smartphone-urile și tabletele Galaxy care rulează Android 8 sau o versiune mai recentă la nivel global. După aceea, utilizatorii pot accesa serviciul SmartThings Find atingând bannerul din partea de jos a ecranului de start din aplicația SmartThings. În plus, începând cu anul viitor, Samsung va extinde acest serviciu de localizare a dispozitivelor nu doar pentru dispozitivele Galaxy, ci și pentru altele.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: