Stiri Tech

Sony a lansat consola PlayStation 5, regândită la nivel de design și hardware

12 iun. 2020 2 min

Sony a lansat consola PlayStation 5, regândită la nivel de design și hardware

Reading Time: 2 minute

Noua generație de console PlayStation 5, lansată printr-un livestream de Sony Interactive Entertainment (SIE), vine cu un design schimbat radical și două variante: un model standard care conține un disc drive Ultra HD Blu-ray și un model digital fără disc drive.

Dacă la nivel de design, schimbarea este evidentă prin noua carcasă în alb și negru și suportul care o ține în poziție verticală, informațiile despre hardware au fost dezvăluite mai greu de către Sony. Știm că noua consolă va fi disponibilă comercial în apropierea sărbătorilor de iarnă, fiind dotată cu un procesor AMD Zen 2 cu opt nuclee și unitate de procesare grafică bazată pe o versiune personalizată a lui AMD RDNA 2.

Ca să crească timpul de încărcare al jocurilor, Sony folosește o soluție SSD proprie, care oferă capacitate de stocare de 825 GB și viteză de acces de 5,5 GB/secundă. PS5 poate reda fără problemă grafică 8K și 4K cu o rată de refresh de 120 Hz și sunet 3D.

„Prin PlayStation 5, facem un pas major spre oferirea unei noi generații de experiențe de gaming transformaționale, care va redefini așteptările în ceea ce privește lumea jocurilor video. Lumile virtuale vor fi mai bogate și mai frumoase, vor captiva simțurile utilizatorilor într-un mod care pare aproape imposibil, iar experiența va fi una extrem de fluidă, cu încărcare aproape instantanee”, a declarat Jim Ryan, președinte și CEO al SIE.

Printre titlurile ce vor fi disponibile pe noua consolă se numără seria Grand Theft Auto, urmând să fie lansate versiuni îmbunătățite și extinse ale GTA V și GTA Online în a doua jumătate a anului 2021. Noua versiune Grand Theft Auto Online va fi disponibilă gratuit pentru posesorii de PS5 în primele trei luni de la lansarea jocului. Toți posesorii de GTA V pentru PS4 vor primi lunar 1.000.000 de dolari GTA, până la lansarea versiunii dedicate PS5, în 2021.

Printre jocurile exclusive PlayStation Studios se numără Marvel’s Spider-Man Miles Morales (Insomniac Games), Gran Turismo 7 (Polyphony Digital) și Horizon Forbidden West (Guerrilla Games).

Pe lista titlurilor oferite de publisherii third-party se află francize de succes precum NBA 2K21 (2K, Visual Concepts) și Resident Evil Village (Capcom), dar și noi jocuri cu exclusivitate pe segmentul consolelor, ca DEATHLOOP (Bethesda) și Project Athia* (Square Enix/Luminous Productions).

Sony a anunțat și o serie de noi accesorii pentru PS5, pentru o experiență de gaming îmbunătățită, printre care headset-ul wireless PULSE 3D cu suport 3D audio și microfoane dual noise-cancelling, camera HD cu lentile duale 1080p pentru ca gamerii să poată să-și înregistreze mai ușor experiența de gaming, Media Remote – o telecomandă cu microfon încorporat, pentru a naviga cu ușurință printre filme și serviciile de streaming favorite și stația de încărcare DualSense pentru o încărcarea ușoară a două controllere wireless DualSense simultan.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: