Business Companii Stiri

Venituri stabile pentru Vodafone în ultimul an fiscal

14 mai 2019 < 1 min

Venituri stabile pentru Vodafone în ultimul an fiscal

Reading Time: < 1 minut

Vodafone România a avut în anul fiscal încheiat la 31 martie 2019 venituri din servicii de 715,3 milioane de euro, în scădere cu 1,1% față de precedentul an fiscal, din cauza impactului negativ al reducerii tarifelor de interconectare, potrivit unui comunicat al companiei.

Excluzând impactul scăderii tarifelor de interconectare de la 0,96 eurocenți/minut, la 0,84 eurocenți/minut pentru apelurile de voce mobilă, veniturile din servicii ale companiei au crescut cu 0,7% în anul încheiat la 31 martie 2019.

Baza de clienți a Vodafone în România a crescut cu 109.406 comparativ cu anul fiscal precedent, până la un total de 9.749.664 de clienți, dintre care 8.987.998 sunt utilizatori ai serviciilor mobile. Venitul mediu pe utilizator mobil (ARPU) al Vodafone România a scăzut ușor la 5.9 euro, tot ca urmare a reducerii tarifelor de interconectare.

La 31 martie 2019, proporția de abonați din baza de clienți mobili ai companiei era de 41,8%, iar cea a utilizatorilor de servicii preplătite de 58,2%. Ponderea abonaților a crescut cu 0,6% față de aceeași perioadă a anului precedent.

„Anul care vine va fi, de asemenea, plin de provocări, dar și de oportunități importante pentru noi tehnologii. Pe lângă aceasta, ne vom menține angajamentul de a continua să investim în România prin achiziția UPC și lansarea, în urma acordului primit din partea Comisiei Europene, unui portofoliu complet și competitiv de servicii mobile și fixe”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.

Aflați detalii despre strategia companiei pentru acest an, inclusiv în ceea ce privește tehnologia 5G într-un interviu acordat de Murielle Lorilloux în exclusivitate pentru Biz.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: