Lifestyle Stiri

Space Adventure: Prima expoziție NASA în București

4 iul. 2019 2 min

Space Adventure: Prima expoziție NASA în București

Reading Time: 2 minute

Space Adventure, o expoziție itinerantă creată de către United States Space & Rocket Center și NASA Visitor Center, va fi deschisă în București, în perioada 6 iulie – 15 octombrie 2019, la Romexpo.

O suprafață de peste 2.000 de metri pătrați amenajată cu peste 100 de exponate unice, va prezenta istoria cuceririi spațiului, oferind vizitatorilor șansa de a face o călătorie virtuală în spațiu.

Șase simulatoare vor putea fi testate pentru experiența unui zbor în spațiu. Accesul se face pe bază de bilet care poate fi achiziționat online de aici.

Printre exponate se numără stații spațiale, particule originale din spațiul cosmic și alte planete, bucăți și modele de sateliți, costume și accesorii pentru astronauți sau particule de meteoriți. Piatra lunară și opera doctorului Wernher Von Braun, sunt exponatele care provin direct din arhivele U.S. Space & Rocket Center.

”Bazându-se pe o colecție însemnată de obiecte legate de explorarea spațiului, expoziția explică procesele tehnologice care au stat la baza acestor realizări și aduce în lumina reflectoarelor poveștile oamenilor care au făcut totul posibil. Imediata apropiere a acestor artefacte va oferi o experiență bogată și autentică, va aduce palpitanta realitate a explorării spațiului în viețile noastre cotidiene”, au declarat organizatorii expoziției.

Edițiile internaționale ale expozițiilor organizate de către US Space & Rocket Center au reunit peste 2,5 milioane de vizitatori din Africa de Sud, Danemarca, Italia, Azerbaidjan, Israel, Cehia, Belgia, Polonia sau Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: