Stiri Tech

SpaceX lansează alți 60 de sateliți. Are deja 500.000 de precomenzi

5 mai 2021 2 min

SpaceX lansează alți 60 de sateliți. Are deja 500.000 de precomenzi

Reading Time: 2 minute

SpaceX a lansat alți 60 de sateliți pentru constelația lor. Lansarea a fost simbolică în ziua StarWars, pe 4 mai.
Compania a pus pe orbită 420 de sateliți de la începutul lunii martie.

O rachetă Falcon 9 a fost folosită pentru lansarea sateliților și a fost a noua folosire a rachetei pentru diverse acțiuni în spațiu. Racheta a aterizat apoi în siguranță pe platforma controlată din Oceanul Atlantic. Pentru SpaceX aceasta a fost lansarea cu numărul 115, folosind rachete Falcon.

500.000 de precomenzi pentru sistemul Starlink

Sistemul Starlink este format dintr-o constelație de mici sateliți, suborbitali, dar la mare înâlțime, care vor transmite internet peste tot pe Pământ. SpaceX spune că în acest moment are mai mult de 500.000 de precomenzi pentru serviciul lor. Iar pentru aceasta au început deja pregătirea echipamentelor de recepție pe care le vor folosi de la sol cei care vor să aibă parte de internet.

Clienții care vor să se aboneze la Starlink pot face precomenzi pe siteul companiei și vor primi kitul care conține antena, un router și adaptoarele pentru curentul electric.

Serviciul Starlink este deja disponibil în versiune beta

Starlink este disponibil în versiune beta pentru utilizatorii din Australia, Noua Zeelandă, Mexic, Statele Unite, Canada și Marea Britanie. Se așteaptă lansări suplimentare și dezvoltarea serviciului până la finalul anului 2021 astfel încât să fie disponibil pentru toată lumea.

Starlink ar urma să aibă 12.000 de sateliți pentru internet pe orbită. Dar viteza folosind acest tip de conexiune variază între 50 și 150 mbps. Serviciul este recomandat pentru zonele remote, acolo unde internetul clasic nu este disponibil sau este extrem de costisitor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: