Stiri Tech

Startup-ul românesc RoboSelf primește o investiție de 200.000 euro

4 sept. 2019 < 1 min

Startup-ul românesc RoboSelf primește o investiție de 200.000 euro

Reading Time: < 1 minut

RoboSelf Technology, un startup românesc ce dezvoltă o tehnologie de roboți software asistenți, a anunțat o rundă de finanțare în valoare de 200.000 Euro condusă de fondul de capital de risc Early Game Ventures.

„Robotic Process Automation (RPA) schimbă modul în care profesioniștii din orice domeniu folosesc calculatorul. Roboții software rezolvă toate sarcinile repetitive mult mai rapid și mai eficient decât orice persoană, eliberând operatorul uman și dându-i libertate să se ocupe de alte lucruri care necesită creativitate și luarea de decizii. Dar RPA este o tehnologie complicată, accesibilă deocamdată doar companiilor mari, care pot aloca resurse și personal specializat în acest domeniu. RoboSelf traduce comenzile utilizatorilor în acțiuni executabile direct de către roboți RPA, spune Răzvan Dinu, CEO RoboSelf.

RoboSelf colaborează strâns cu gigantul UIPath, între cele două companii existând sinergii puternice.

„Am investit în echipa RoboSelf fiindcă vedem o oportunitate de piață enormă. RoboSelf construiește instrumente dedicate companiilor mici și mijlocii. Aceste companii își vor eficientiza sau chiar re-inventa procesele, vor economisi timp și vor scădea gradul de eroare umană din activitatea lor”, declară Dan Calugareanu, Partner al Early Game Ventures.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: