Marketing Stiri

Studiu: Cum se raportează Generația Z la implicarea socială a brandurilor?

13 feb. 2019 3 min

Studiu: Cum se raportează Generația Z la implicarea socială a brandurilor?

Reading Time: 3 minute

96% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani cunosc cel puțin o companie care s-a implicat sau se implică activ în rezolvarea problemelor cu impact social din România, în timp ce persoanele cu vârste de peste 35 de ani sunt cel mai puțin informate, afirmând că nu cunosc campanii de responsabilitate socială sau companii care să desfășoare astfel de proiecte, arată primul studiul despre interesul Generației Z față de implicarea socială a brandurilor din România, realizat de Reveal Marketing Research.  

dreamstime s 88530524

Care sunt principalele probleme pe care companiile doresc să le rezolve, după spusele românilor?

Proiectele de mediu se află în topul celor mai menţionate campanii de responsabilitate socială realizate de brandurile prezente în România, cu 23% dintre mențiuni, urmat de proiectele care își propun să îmbunătățească educația din țara noastră, cu 11% dintre mențiuni iar apoi cele cu aria de interes în ajutorarea copiilor. Pe locul 4 sunt menționate proiecte ce au ca scop prevenția cancerului, iar pe locul 5 proiectele de combatere a sărăciei.

Sportul și nutriția sunt menționate pe locul 6 printre campaniile de CSR ce promovează un stil de viață sănătos. Pe locul 7 se află campaniile de donații ce au în prim plan îmbunătățirea spitalelor din România.

”Dacă ar fi să-i descriu pe tinerii Z într-un cuvânt, aș spune că sunt „ageri”, iar asta s-ar traduce pentru corporațiile care vor să conteze pentru Gen Z în strategii transparente și autentice”, declară Silvia Luican, Managing Partner la Reveal Marketing Research.  

Ce companii se implică în rezolvarea problemelor societății?

La nivel național, proiectele de implicare în societate ale companiilor râmân un subiect puțin dezbătut, 1 din 4 români afirmă că nu cunoaște vreo astfel de inițiativă.

Cu toate acestea, există companii care se remarcă, 1 din 2 români știu cel puţin un proiect de responsabilitate socială realizat de Kaufland România.

Top companii cu cea mai mare implicare socială (mențiuni spontane)

  1. Kaufland
  2. Vodafone
  3. Telekom
  4. OMV Petrom și proiectul Țara lui Andrei
  5. Avon
  6. E.ON

INFOGRAFIC care sunt cele mai implicate companii in CSR Reveal Marketing ResearchCele mai cunoscute proiecte sociale organizate de Kaufland

Cele mai menționate proiecte de CSR pe care le-a organizat Kaufland, cunoscute de 1 din 2 români, sunt campaniile de mediu, educație și sport, urmate de campaniile de încurajare a consumului de produse de pe piața locală românească.

Tot în asociere cu Kaufland se află și proiectul BIG BULD organizat în parteneriat cu asociația Habitat for Humanity, campanie de combatere a sărăciei prin construirea a 36 de case pentru persoane cu venituri reduse din județul Bacău.

Studiul realizat de Reveal Marketing Reseach a investigat care sunt cele mai cunoscute campanii de CSR (responsabilitate socială corporativă) din țara noastră şi cu ce companii asociază românii astfel de proiecte. Datele au fost culese în perioada 7-13 noiembrie 2018, din rândul a 1005 respondenți cu vârste peste 18 ani. Metoda de cercetare folosită este CAWI, chestionar standardizat aplicat online persoanelor selectate aleator, eșantionare reprezentativă la nivel național urban. Eroarea de eșantionare este de 3%.

Foto: © Vadim Ginzburg | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: