Lifestyle Stiri

Surpriză plăcută, pentru fanii Johnnie Walker

13 dec. 2016 2 min

Surpriză plăcută, pentru fanii Johnnie Walker

Reading Time: 2 minute

blenders-batch-micsorataGama experimentală de whisky „Johnnie Walker® Blenders’ Batch” este disponibilă, acum, și în România, fiind lansată de compania Diageo. Băuturile din această gamă sunt rezultatele experimentelor de alăturare a aromelor dulci şi intense de bourbon și rye whisky.

„Îmi place să experimentez şi să mă joc cu aromele atunci când fac whisky și, având de ales din cele peste 8 milioane de butoaie de whisky, singura limită pusă experimentelor este cea a propriei imaginații”, declară Emma Walker, Blender, Johnnie Walker.

Obiectivul blender-ului este acela de a crea amestecuri ideale, astfel încât iubitorii acetei băuturi și barmanii să aibă la îndemână ceea ce le trebuie, pentru a servi whisky ‘on the rocks’ sau pentru un cocktail pe bază de scotch, cum ar fi Manhattan.

Primele trei whisky-uri lansate în cadrul acestei game sunt: Johnnie Walker® Blenders’ Batch Red Rye Finish, Johnnie Walker® Blenders’ Batch Bourbon Cask & Rye Finish şi Johnnie Walker® Blenders’ Batch Triple Grain American Oak.

Johnnie Walker® Blenders’ Batch Red Rye Finish este inspirat de aromele îndrăzneţe ale whisky-urilor americane. Include whisky de la Port Dundas, precum și whisky-uri de malț și cereale, trase exclusiv din prima umplere a butoaielor de bourbon. Ulterior, whisky-ul este finalizat prin punerea sa în butoaie de rye, timp de șase luni, pentru un echilibru perfect de dulceață, fructe proaspat stratificate și condimente.

Johnnie Walker® Blenders’ Batch Bourbon Cask & Rye a fost extras din peste 200 de eşantioane de whisky, maturat în butoaie de bourbon la prima umplere și a fost finalizat timp de șase luni în butoaie anterior umplute cu rye. Dispunând de whisky-uri luate de la doar cinci distilerii, inclusiv Dufftown și Port Dundas, acest nou amestec este bogat și încălzeşte printr-o dulceață intensă de miere.

Johnnie Walker® Blenders’ Batch Triple Grain American Oak este un experiment echilibrat al aromelor whisky-urilor de cereale amestecate cu malţ. Maturat cel puțin 10 ani în stejar american, inclusiv în butoaie de bourbon, este realizat folosind cinci whisky-uri, inclusiv cereale de la distileria Port Dundas şi malț de la Mortlach on Speyside. O combinație care creează un whiskey unic, cu un gust dulce, de miere, cu note de fructe proaspete şi vanilie picantă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: