Finanțe Stiri

TBI Bank se extinde pe piața din Germania2 min

23/07/2018 2 min read

author:

TBI Bank se extinde pe piața din Germania2 min

Reading Time: 2 minute

TBI Bank, instituție bancară care operează în România și Bulgaria, parte a grupului internațional de credite de consum 4Finance înregistrat în Luxemburg, anunță extinderea operațiunilor în Europa de Vest prin lansarea depozitelor online pe piața din Germania, în parteneriat cu compania fintech Raisin.

Lukas Tursa

Ca urmare a autorizării de către Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară (BAFin), TBI Bank demarează operațiunile pe piața bancară germană, cetățenii Germaniei având posibilitatea de a accesa online depozitele la termen oferite de TBI Bank direct pe platforma online Raisin, care centralizează produse de economisire și investiții din toată Europa, anunță banca, într-un comunicat de presă.

“Prioritatea TBI Bank este îmbunătățirea experienței digitale a clienților. Obiectivul nostru este să oferim soluții digitale accesibile și ușor de utilizat, care să răspundă unor nevoi confirmate din piață și pe care consumatorii să le poată integra facil în viețile lor. Parteneriatul cu Raisin accelerează procesul de transformare digitală a băncii și ne permite să lucrăm împreună pentru a identifica și gestiona noi oportunități de business pe piața din Germania”, spune Lukas Tursa, Vicepreședinte Senior și Director Finanțare TBI Bank.

În 2017, TBI Bank a lansat în România platforma exclusiv digitală de atragere a depozitelor bancare. “Constatăm un interes crescut pentru depozitele noastre online – pe lângă dobânzile atractive, clienții apreciază comoditatea și siguranța cu care pot constitui depozite”, spune Denis Căciulă, Director Management Depozite în cadrul TBI Bank România.

TBI Bank mizează acum pe cea mai mare piață de produse de economisire din Europa, oferind consumatorilor din Germania o metodă digitală sigură de constituire a depozitelor. În același timp, TBI Bank diversifică și optimizează sursele de finanțare, asigurând o experiență îmbunătățită în gestionarea finanțelor personale și dobânzi atractive clienților din toate țările în care activează, se arată în comunicat.

Raisin este o platformă de depozite online care oferă clienților posibilitatea de a alege produse de economisire cu dobânzi atractive și numeroaselor bănci din Europa posibilitatea să-și extindă și să-și optimizeze sursele și costurile de finanțare. Toate depozitele disponibile în platforma Raisin sunt garantate în limita a 100.000 de euro per deponent prin mecanismele de protecție a depozitelor din statele membre UE de proveniență a băncilor partenere.

În cei 5 ani de activitate, Raisin a atras peste 6 miliarde de euro în depozite la termen. În prezent, platforma numără peste 50 de bănci partenere și are peste 120.000 de clienți, cu precădere în piețe precum Germania, Austria, Marea Britanie, Franța, Olanda sau Spania. Modelul de business de succes al Raisin a atras o investiție strategică din partea PayPal la finele anului 2017.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE