Lifestyle Stiri

Telefonul Varstnicului, prietenul seniorilor

20 ian. 2016 < 1 min

Telefonul Varstnicului, prietenul seniorilor

Reading Time: < 1 minut

„Telefonul Varstnicului”, prima linie telefonica gratuita dedicata persoanelor cu varsta de peste 65 de ani, a inregistrat, la trei luni de la lansarea serviciului, 1064 de apeluri, cu un total de 120 de ore de conversatie, purtate cu peste 510 apelanti.

Telefonul Varstnicului, linia telefonica gratuita si confidentiala, operata de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si finantata de Fundatia Vodafone Romania prin programul Mobile for Good, raspunde nevoilor varstnicilor din Romania, fie ca vorbim de informare, consiliere, ori de sprijin emotional. Persoanele varstnice primesc sfaturi si sunt indrumate de operatorii specializati in asistenta sociala ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Linia poate fi accesata si de cei care doresc sa semnaleze un abuz sau o situatie dificila a unui batran.

In cele trei luni de la deschidere, s-au primit apeluri din intreaga tara. Principalele teme abordate in cele peste 1000 de apeluri se refera la obtinerea de ajutor financiar sau medical, cereri de informatii practice sau semnalarea unor cazuri de abuz. Unele dintre cazuri au fost redirectionate catre ONG-uri locale care deruleaza activitati pentru persoane varstnice, directii de asistenta sociala locale, camine de batrani sau cluburi pentru seniori. Alti apelanti au fost redirectionati spre programul derulat de Asociatia ‘Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor’, asociatie nou infiintata de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, cu scopul sprijinirii varstnicilor singuri. Totodata, multi romani au apelat 0800 460 001 pentru a sustine financiar sau prin voluntariat programul “Telefonul Varstnicului”.

Conform unui studiu realizat la finalul anului trecut de GFK, aproximativ unul din doi varstnici din Romania este afectat de singuratate. Apelurile primite la Telefonul Varstnicului certifica si ele acest fapt.

Telefonul Varstnicului poate fi apelat gratuit la 0800 460 001, de luni pana vineri, intre orele 08:00 si 20:00.

Website oficial: http://www.telefonulvarstnicului.ro
Email: telefonulvarstnicului@principesa.ro
Facebook: www.facebook.com/TelefonulVarstnicului

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: