Tech

Tendințele viitorului, în frământările prezentului

27 mart. 2021 2 min

Tendințele viitorului, în frământările prezentului

Reading Time: 2 minute

În peisajul societății tot mai digitalizate de azi, desigur neuniform distribuite pe glob, a ajuns să se considere că progresul tehnologic oferă omenirii posibilități infinite. În acest context, Kaspersky a creat proiectul Safer Tomorrow pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la traiectoriile posibile de dezvoltare a societății și tehnologiei. De la lansarea sa la începutul lunii februarie, platforma, alimentată de o rețea neurală predictivă, care oferă răspunsuri pe subiecte semnificative legate de viitor, a primit peste 7.000 de cereri de la utilizatori din întreaga lume. Cele mai populare întrebări au fost dedicate viitorului mașinilor, mâncării, sănătății și… nemuririi.

Subiectele legate de mașini au fost cele mai populare printre utilizatori, inclusiv întrebări precum: „Cum vor fi mașinile în viitor?”; și chiar altele mai specifice, cum ar fi „Vom avea mașini personalizate construite cu ajutorul imprimantelor 3D?” și „Când vom avea mașini zburătoare?”. Întrebările despre alimente au fost, de asemenea, diverse – în timp ce unii întrebau „Va fi mâncarea mai sănătoasă în viitor?”, un utilizator s-a întrebat: „Vor înceta vreodată pisicile să mai fure mâncare?”. Întrebările privind sănătatea au variat de la „Va rămâne cancerul o boală letală în viitor?” la „Când vom putea vindeca toate bolile?”. Mulți oameni și-au dorit, de asemenea, răspunsuri cu privire la nemurire, întrebându-se dacă „oamenii vor fi vreodată nemuritori?” sau „Când ne vom putea transfera capacitatea creierului pe un computer ca să obținem nemurirea digitală?”

The Hitchhiker’s Guide

Alte întrebări populare pe care oamenii le-au adresat prin intermediul platformei au făcut referire la viitorul banilor, al inteligenței artificiale, al locurilor de muncă și ecologiei. În același timp, unii au folosit platforma pentru a obține răspunsuri cu privire la probleme personale, precum „Când voi găsi dragostea?” și „Cât voi trăi?”. O serie de oameni au întrebat, de asemenea, despre semnificația 42 – „Răspunsul la întrebarea finală despre viață, Univers și tot ce ne înconjoară” din seria The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, scrisă de Douglas Adams.

Earth 2050

Rețeaua neurală, special dezvoltată pentru platformă de o sucursală a agenției globale de publicitate BBDO, utilizează cele mai noi arhitecturi și tehnici de învățare automată. Algoritmul său a fost instruit pentru a analiza cererile și pentru a furniza predicții pe baza datelor colectate din sute de mii de surse conexe. Aceste referințe includ cărți și reviste SF, publicații și bloguri. De asemenea, rețeaua folosește informații din Earth 2050 – proiectul interactiv premiat al Kaspersky, care oferă o imagine futuristă a modului în care va arăta lumea peste 30 de ani.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: