Companii Stiri

Termene.ro își automatizează platforma pentru analiza datelor despre companii

28/04/2020 < 1 min read

Termene.ro își automatizează platforma pentru analiza datelor despre companii

Reading Time: < 1 minut

Termene.ro, platformă care oferă informații despre firmele din România, a primit finanțare europeană pentru TERMENE_AI_360, proiect prin care face trecerea de la metode tradiționale de analiză a datelor la Artificial Intelligence și Machine Learning.  

TERMENE_AI_360 este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională si din fonduri de la bugetul de stat prin Programul Operaţional Competitivitate. Valoarea totală a contractului de finanțare este de circa 21,3 milioane lei din care aproape 16 milioane lei valoarea ajutorului nerambursabil, arată compania, într-un comunicat de presă.

“Viitorul aparține inteligenței artificiale, iar dezvoltarea unui sistem de Machine Learning este un pas necesar în creșterea companiei noastre. Datele reprezintă fundamentul inovării, dar valoarea acestora provine din informațiile pe care experții în date le pot culege și asupra cărora pot acționa ulterior. Firmele din România au nevoie de metode moderne de analiză a datelor și a informațiilor pentru afaceri”, a declarat Ionuț Fodoca, manager de proiect pentru Termene_AI_360.

Artificial Intelligence (inteligența artificială) și tehnologiile de tip Machine Learning vor fi folosite în procesul de analiză a partenerilor la stabilirea riscului de creditare și nu numai. Rezultatul scontat este creșterea competitivității acestui sector cheie de furnizare de informații despre companii și de management de risc comercial pentru societate.

În cadrul proiectului de finanțare, Termene va crea un grup propriu de R&D, care se va concentra pe studiul științific, tehnologic și inovativ al metodelor specifice necesare în domeniul științei datelor (în special pe algoritmii de Machine Learning) și pe aplicarea acestora în relația cu partenerii de afaceri, dar nu numai, arată compania.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă