Stiri Tech

Toate anunțurile făcute de Google la conferința I/O 2021

19 mai 2021 4 min

Toate anunțurile făcute de Google la conferința I/O 2021

Reading Time: 4 minute

Conferința Google I/O este principala conferință a dezvoltatorilor pentru ecosistemul Android. Aici sunt prezentate noile tendințe în dezvoltarea sistemului de operare, mai nou a ecosistemului produs de Google, dar și noile îmbunătățiri pe care le vor primi utilizatorii.

Anul trecut conferința a avut loc într-un format digital și a fost profund afectată de pandemia de coronavirus. Atunci multe proiecte au fost îndelung întârziate, iar acest lucru a afectat și felul în care utilizatorii au primit noile funcționalități.

Android 12, noul sistem de operare pentru telefoanele mobile

Android 12 vine cu o nouă înfățișare denumită Material You, care se focusează pe utilizatori, aplicații și lucrurile interesante pentru utilizatori. Cum ar fi starea vremii și modul în care acestea se afișează. Camera și microfonul vor avea o modalitate nouă prin care vor anunța utilizatorul atunci când aplicațiile le activează. Dar și alte aplicații au nevoie de permisiuni vor anunța acest lucru către utilizatori.

google

3 miliarde de dispozitive folosesc Android

Google a anunțat și cifra dispozitivelor care folosesc Android. Este o creștere importantă, 2 miliarde de dispozitive erau înregistrate în 2017.

Din acestea, 80 de milioane de dispozitive sunt televizoare cu softul Android TV care sunt active în fiecare lună. Aici sunt incluse și dispozitivele denumite smart SetopBox. Televizoarele Android vor avea parte și de o nouă telecomandă pe telefoane, prin care utilizatorul va putea mult mai ușor să tasteze parola contului, de exemplu. Iar dezvoltatorii vor găsi emulator de dezvoltare a aplicațiilor pentru Google TV, dar și raportări diferite în Firebase.

Soluții pentru suita business

Pentru suita business, Google va oferi soluții de colaborare în timp real pentru persoanele care lucrează remote. Astfel prin noile Smart Canvas utilizatorii vor putea avea un video call, în timp ce editează același fișier. Tot aici va exista și integrarea cu Google Drive și alte servicii. Chiar dacă pare complicat la prima vedere, cei de la Google se așteaptă să fie mult mai ușoară pentru munca în echipă.

google

Nou sistem de integrare pentru inteligența artificială

Google pregătește un nou sistem prin care conversația cu asistentul virtual, dar și cu alte servicii va fi mai facilă. Pentru aceasta au îmbunătățit Google LaMDA, un nou sistem de procesare al limbajului, prin care AI-ul va înțelege și va putea interpreta corect diferite cereri. Astfel asistentul virtual ar putea părea că este o persoană reală, mai mult decât o interfață care răspunde la întrebări.

Weareable-urile au parte de un nou restart

Foarte multă lume folosește tot felul de brățări și instrumente pentru a măsura sănătatea, ritmul cardiac și pașii. Google îmbunătățește astfel modalitatea în care va măsura prin Android Wear Os toate aplicațiile de sănătate. Aici se va vedea intens influența pe care o are achiziția Fitbit de către Google.
Samsung va intra și el în același ecosistem și va folosi împreună cu Google o platformă unică pentru dezvoltatori pentru a putea programa aplicații atât pentru sistemul de operare Tizen, cât și pentru Wear OS.

google

Dar Samsung va lucra cu Google și în domeniul dispozitivelor pliabile. Este de așteptat ca Google să vină cu îmbunătățiri prin care sistemul de operare Android se va afișa pe aceste dispozitive cu ecran pliabil.

Telefoanele pe Android vor putea descuia mașinile

Google lucrează cu BMW pentru a implementa un nou standard, atât în mașini cât și in telefoane. Practic, telefoanele dotate cu UWB (Ultra Wideband Tehnology) pot descuia o mașină atunci când sunt în apropierea ei. Astfel se renunță la descuiatul mașinilor folosind tehnologia bluetooth, pentru că este destul de învechită. Prin noua tehnologie senzorul ”va simți” și direcția semnalului. Tradus în viața reală, ar fi o soluție foarte bună pentru a găsi automat mașina în parcarea mall-ului sau ca mașina să găsească singură proprietarul.
Pentru BMW această tehnologie va veni pe noua Seria 5 în 2021.

Nou procesor AI și noi modalități de a face poze

Google pregătește un nou procesor AI. Asta înseamnă că telefoanele vor fi echipate cu mai multă inteligență artificială, care va putea procesa mai repede informațiile. Un exemplu al acestei funcționalități a inteligenței artificiale sunt pozele.
Pozele care vor fi făcute pe telefoanele Android vor putea fi detectate și interpretate automat folosind inteligența artificială. Vor avea parte de o mai bună iluminare și o claritate mai bună. Mai ales, vor putea fi structurate în galeria foto după ceea ce inteligența artificială interpretează în poze. De exemplu: seflie-uri cu familia sau selfie-uri pe stradă.

google

Pentru programatori și oamenii de marketing Google a anunțat la I/O un nou update al tool-ului de marketing si raportare pentru aplicații: Firebase. Dar pentru programatori și o nouă versiune a Android Studio, denumită Arctic Fox.

Conferința Google I/O anunță noile funcționalități pentru ecosistemul Android, anunță versiunea de dezvoltare a sistemului Android viitor, iar ceea ce s-a prezentat la această conferință se va implementa începând cu această toamnă, pe noile sisteme de operare, dar și pe noile telefoane. Pentru aceasta, Google va relansa și magazinul lor online unde vinde produsele Google.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: