Finanțe Stiri

Hidroelectrica nu se listează nici anul acesta

14 feb. 2018 < 1 min

Hidroelectrica nu se listează nici anul acesta

Reading Time: < 1 minut

Fondul Proprietatea nu se așteaptă că listarea Hidroelectrica să aibă loc în acest an, procesul presupunând o serie de pași, printre care alegerea unui consiliu de supraveghere cu mandat plin, a declarat Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments și Manager de Fond, Fondul Proprietatea.

„Nu ne așteptăm ca listarea Hidroelectrica să aibă loc (…) un asemenea proces necesită voință politică de la nivelul cel mai înalt ca să meargă înainte. Sigur, trebuie îndeplinite unele condiții, una dintre acestea fiind un alegerea unui consiliu de supraveghere cu mandat plin”, a spus Johan Meyer.

Reprezentantul Fondului susține că o eventuală listare nu ar fi afectată de condițiile curente din piață, această fiind un activ interesant pentru investitori.

Greg Konieczny, manager al Fondului Proprietatea, spune că cel mai probabil, listarea va avea loc anul viitor, dar depinde de decizia Guvernului.

”Anul viitor, listarea Hidroelectrica ar fi posibilă. Depinde de când va demara Guvernul acest proces. Un astfel de proces privind IPO durează între 10 şi 12 luni şi trebuie să înceapă cu un comitet privind listarea, care să desemneze o echipă profesionistă, care să lucreze la prospect”, spune oficialul.

În ceea ce priveşte procentul cu care compania de stat se va lista, el spune că este cu atât mai bine cu cât procentul este mai mare. Potrivit raportului FP, Hidroelectrica era evaluată la 3,56 miliarde lei, la sfârşitul anului trecut, de la 3,38 miliarde lei în 2016.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: