Companii Management Stiri

Top salarii solicitate de medici

26 mai 2015 2 min

Top salarii solicitate de medici

Reading Time: 2 minute

Medicii stomatologi solicita cele mai mari salarii atunci cand isi cauta un job, arata o analiza a platformei online de recrutare, CeeVee.com, dezvoltata de Neogen.

In medie, salariul net solicitat de un medic stomatolog se situeaza la 1600 de euro, fiind pe primul loc in topul salariilor solicitate din domeniul medical. Pe urmatorul loc se afla medicii specialisti, cu un salariu solicitat de 1350 de euro.

Clasamentul realizat de CeeVee.com arata ca cele mai mici salarii din domeniul medical sunt solicitate de asistentii/ asistentele de stomatologie, media salariului net fiind la 350 de euro.

Salarii solicitate (net, euro):

  1. Medic stomatolog: 1600 euro
  2. Medic specialist: 1300 euro
  3. Asistenta medicala: 790 euro
  4. Farmacist: 750 euro
  5. Reprezentant medical: 670 euro
  6. Medic veterinar: 650 euro
  7. Optometrist: 580 euro
  8. Asistent/a farmacie: 430 euro
  9. Asistent/a stomatologie: 340 euro

„Recrutarea in domeniul medical este destul de dificila, in primul rand pentru ca cererea nu se aliniaza de multe ori cu oferta, intrucat specialistii din domeniul medical sunt foarte cautati atat pe plan local cat si pentru posturi in strainatate. In acelasi timp, aceştia au de cele mai multe ori un program foarte solicitant care nu le permite sa isi gestioneze CV-ul sau toolurile de cariera astfel incat sa fie usor de gasit sau abordat de catre cei care le-ar putea oferi oportunitati de angajare”, a declarat Oana Manga, Business Development Manager, CeeVee.com

Potrivit reprezentantilor CeeVee.com, de la lansarea platformei in luna martie au fost programate peste 1000 de interviuri cu medici si specialisti, iar estimarile sunt ca pana la sfarsitul anului se va ajunge la peste 5000 de interviuri pe luna.

“Scopul nostru este de a oferi o transparenta cat mai mare pentru a usura procesul de selectie, de aceea salariul solicitat este un criteriu important pentru incarcarea CV-urilor”, a precizat Oana Manga.

Analiza a fost realizata pe baza de CV-uri ale platformei CeeVee.com, care cuprinde un numar de 88000 de CV-uri ale candidatilor din domeniul medical.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: