Lifestyle Stiri

Tractor Porsche si dozator Coca Cola, la licitatia Machine Age

18 apr. 2016 2 min

Tractor Porsche si dozator Coca Cola, la licitatia Machine Age

Reading Time: 2 minute

Nu orice tractor poate accesoriza curtea unui Palat, ci doar unul marca Porsche, iconic pentru productia agricola germana si cu o poveste ce se intoarce pana dinaintea inceperii celui de-al doilea razboi mondial. Tractor Porsche Junior 108T din Licitatia Machine Age organizata de Artmark marti, 19 aprilie, este in perfecta stare de functionare si asteapta sa fie adjudecat ca o veritabila opera de arta a imaginatiei unui inventator celebru.

Inainte de izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial, Franz Porsche lucra la doua proiecte, unul privind constructia masinii populare, celebra masina Beetle, iar celalalt privind  productia unei masini agricole – modelul tractorului din licitatia Artmark.  Un element important, care deosebea tractorul Porsche de oricare altul, era faptul ca ambreiajul era automat, Franz Porsche considerand ca fermierii nu erau capabili sa utilizeze o pedala de ambreiaj si o cutie de viteze. Tractorul din licitatie a fost produs in 1959, iar pretul de pornire este 7.000 euro.

Pompă de benzină Gasboy, anii 1950, piesă de designPompă de benzină Shell, cu glob luminos, anii 1950, piesă de designCum orice tractor necesita alimentarea cu carburanti, licitatia aduce in atentia publicului si patru pompe de benzina vintage, acum piese de design si de colectie inedite. Un model frantuzesc din anii 1920 (pret de pornire: 2.500 euro) surprinde prin simplitate, in timp ce doua modele din anii 1950, unul Shell (pret de pornire: 3.500 euro) si unul Gasboy (pret de pornire: 1.800 euro), amintesc de scene din filme alb-negru.

 

Dozator original Coca Cola, model Vendo44, 1956Pentru completarea atmosferei de film, expozitia propune publicului si un dozator original Coca Cola din anii 1950 (pret de pornire: 2.700 euro) sau un Jukebox Wurlitzer din 1954 (pret de pornire: 3.500 euro), doua obiecte de design ravnit de orice pasionat al „golden age”-ul american.

Licitatia Machine Age are loc la sediul Artmark, Palatul Cesianu-Racovita, marti, 19 aprilie, ora 19:30.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: