Finanțe Stiri Tech

Transformă-ți smartphone-ul în automat de plăți: PayPoint lansează aplicația mobilă

16 dec. 2020 2 min

Transformă-ți smartphone-ul în automat de plăți: PayPoint lansează aplicația mobilă

Reading Time: 2 minute

PayPoint, principalul operator de plăți în numerar și încărcare electronică prin puncte de retail din România, anunță lansarea aplicației de mobil PayPoint.

Soluția de plată cu cardul prin intermediul aplicației PayPoint, dezvoltată alături de Zitec, este furnizată de Alpha Bank Romania în parteneriat cu Europayment Services (EuPlătesc.ro).

Lewis Alcraft PayPoint Romania
Lewis Alcraft, Managing Director PayPoint România

PayPoint este lider de piață în ceea ce privește încasarea facturilor în numerar, prin rețeaua sa de peste 19.000 de parteneri, cu acoperire națională. După o prezență de peste 12 ani pe piața românească, este momentul acum să ajungem la o nouă categorie de consumatori, respectiv a celor care preferă confortul plăților online, mai ales acum, când toți suntem preocupați de distanțarea fizică și siguranță sanitară, a declarat Lewis Alcraft, Managing Director PayPoint România.

Cum funcționează

Aplicația PayPoint permite clienților să plătească direct de pe propriul telefon facturile la utilități, precum apă, gaze sau electricitate, să-și reîncarce creditul pentru cartelele PrePay, să efectueze plata online a altor tipuri de abonamente pentru servicii diverse, precum și să își alimenteze conturile utilizate pentru plăți online. Pe parcurs, în aplicație vor fi introduși noi furnizori și alte servicii.

Aplicația permite utilizatorilor setarea unei notificări de reamintire pentru plata facturilor lunare, posibilitatea de a face plata unei facturi pentru o altă persoană, afișarea soldului actualizat pentru o serie de furnizori de utilități publice si reîncărcarea creditului pentru oricâte numere de telefon. Operațiunile poti fi efectuate imediat sau pot fi salvate în aplicație pentru a fi plătite ulterior, individual sau toate odată.

Utilizatorii aplicației au la dispoziție mai multe metode de a înregistra în aplicație informațiile necesare pentru plată: scanarea codului de bare de pe factura, introducerea codului de client sau încărcarea facturii în format PDF, direct din email. Plata se poate face utilizând un card salvat în aplicație sau prin introducerea unui card valid de fiecare dată când este inițiată o plată online.

Aplicația PayPoint este disponibilă gratuit, cu acces integral pentru utilizatori la toate funcționalitățile oferite, pentru un număr nelimitat de tranzacții și poate fi descărcată pe smartphone-uri ce rulează sisteme de operare Android sau iOS.

Businessul PayPoint România

PayPoint România este principalul operator de plăți în numerar și încărcare electronică prin puncte de retail din România. Prin intermediul său, clienții pot efectua în oricare dintre magazinele partenere de proximitate, plata facturilor pentru utilități, electricitate, gaze, apă, telefonie fixă și mobilă, rate, asigurări, roviniete, bilete de avion, internet și cablu sau servicii de securitate.

Compania oferă și serviciile de transfer de bani Western Union pe propriile terminale, permițând consumatorilor să trimită sau să primească bani atât din afara țării, cât şi de pe teritoriul României. Consumatorii îşi pot ridica din magazinele PayPoint Colet Expres produsele comandate, la o oră potrivită programului lor.

Comercianții PayPoint oferă clienților lor şi posibilitatea de a schimba numerar în monedă electronică pentru a face plăți pe internet în mod sigur şi confortabil, prin semnarea de parteneriate cu Paysafecard și Neosurf.

În anul financiar aprilie 2019 – 31 Martie 2020, PayPoint România a obținut o cifră de afaceri de 377 dse milioane de lei și a înregistrat peste 113 milioane de tranzacții.

Foto: © Tero VesalainenDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: