fbpx
Companii

Tranzactia anului: Nokia preia Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde de euro

15/04/2015

author:

Tranzactia anului: Nokia preia Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde de euro

Compania finlandeza Nokia si cea franceza Alcatel-Lucent au anuntat ca au ajuns la un acord care va permite fuziunea celor doua companii intr-o noua entitate denumita Nokia Corporation. Doua treimi din actiuni vor fi detinute de actualii actionari ai grupului finlandez, iar sediul a fost stabilit in Finlanda, potrivit Bloomberg.

Aceasta achizitie in valoare de 15,6 miliarde de euro, ar conduce la un furnizor care depaseste Ericsson AB si Huawei Technologies Co. in veniturile infrastructurii wireless. CEO-ul Nokia, Rajeev Suri, care va conduce noua companie extinsa intentioneaza sa consolideze pozitia in China, o piata de 1,3 miliarde de abonati de telefonie mobila si sa detina contracte cu cei mai mari doi operatori de transport din SUA – Verizon Communications Inc si AT & T Inc.

Urmatoarea provocare pentru Nokia este sa convinga investitorii Alcatel, autoritatile de reglementare si sindicatele, ca acordul va face compania mai puternica, fara a conduce la un furnizor de retea, ce va domina piata.

Fiecare companie a vandut unitati si a taiat zeci de mii de locuri de munca in ultimii ani, pentru reducerea cheltuielilor.

 

Foto: Dreamstime

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE