Companii Stiri

Dacia a depășit borna de 2.000.000 de modele Duster produse la Mioveni

13 mai 2021 2 min

Dacia a depășit borna de 2.000.000 de modele Duster produse la Mioveni

Reading Time: 2 minute

Automobilul Duster cu numărul 2.000.000 a ieșit pe 13 mai 2021 de pe linia de montaj a Uzinei Vehicule Dacia. Din acest total, peste 93% sunt vehicule produse sub marca Dacia iar restul, sub marca Renault.

Modelul cu numărul 2.000.000 a fost din seria limitată Duster Avantaj ECO-G 100 (motorizare cu alimentare mixtă benzină/GPL), de culoare Orange Atacama, destinat unui client din România.

„Duster este un simbol național de reușită. Un model pentru care s-a lucrat intens și la care au contribuit angajați din toate meseriile și domeniile de activitate ale Renault Group în România. Am un sentiment de mare bucurie că, alături de colegi, am reușit să depășim provocările din ultimul an și să marcăm astăzi, împreună, o cifră istorică. Vom continua să ne onorăm clienții prin produse de calitate, cu cel mai bun raport prestații/preț, așa cum i-am obișnuit. Totodată, vom avea grijă să rămânem competitivi.”

Miguel Oliver-Boquera, Director al Uzinei Vehicule Dacia și Coordonator al platformei industriale de la Mioveni

Dacia Duster, un model care a făcut istorie

Dacia Duster-ECO G

Prezentat în premieră mondială în martie 2010, la Salonul Auto de la Geneva, Duster a democratizat accesul la experiența off-road și a declanșat o adevărată revoluție în segmentul SUV.

În România, modelul s-a instalat încă din primul an de comercializare în postura de lider al segmentului SUV, pe care și-a consolidat-o odată cu lansarea celei de-a doua generații, în 2017.

Performanța de pe piața internă a fost amplificată de rezultatele obținute la export, Duster fiind livrat clienților din 44 de țări din Europa, Africa de Nord și Asia. Modelul cu numărul 1.000.000 a fost produs în 2016.

Numai în 2020, Uzina Dacia a produs 183.286 de modele Dacia Duster, dintr-un total de 259.099 de unități fabricate la Mioveni.

Astăzi, Duster este fabricat într-o cadență de 930 de vehicule pe zi, din care peste 90% sunt destinate piețelor externe, fiind cel mai produs model al Uzinei Vehicule Dacia.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: