Companii Stiri

Sumă record colectată la un eveniment caritabil din Iași

18 iun. 2019 2 min

Sumă record colectată la un eveniment caritabil din Iași

Reading Time: 2 minute

La cea de-a opta ediție a evenimentului caritabil „Balul de La Castel”, s-au adunat mai bine de 120.000 de euro, bani care vor fi folosiți pentru a ajuta copiii cu dizabilități și pe cei din mediul rural care vor să își continue studiile.

„Balul de La Castel”, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei a atras peste 350 de persoane, care și-au arătat suportul față de inițiativele Fundației Bethany și au pus umărul la strângerea sumei record de 120.000 de euro, fonduri care se vor îndrepta spre copiii care au nevoie de sprijin.  

În scopul strângerii fondurilor din acest an, organizatorii au reușit să adune o colecție de 20 de obiecte, respectiv tablouri donate de artiști, bijuterii, piese vestimentare, dar și experiențe inedite, care au ajutat la obținerea unei sume de 51.000 de euro.

Suma record din licitație a fost plătită pentru desenul donat de către artistul Ștefan Câlția, din colecția personală, acesta fiind modul artistului de a susține proiectele pentru copii ale Fundației Bethany.  Pentru a-și asigura această lucrare valoroasă, compania Kosarom a licitat 40.000 de lei, un record pentru toate cele opt ediții ale Balului de La Castel.

Fondurile obținute vor ajuta copiii cu dizabilități și pe cei din mediul rural care vor să-și continue studiile

Fundația Bethany și-a asumat, prin misiunea sa, să intervină în două direcții importante privitoare la copiii aflați în situații de risc.

„Serviciile de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități sunt de departe insuficiente în România. De altfel, acesta a fost motivul pentru care, în 2012, Fundația Bethany a organizat prima ediție a Balului de La Castel. În 2012, organizația a deschis un centru de recuperare, unde copiii au parte de ședințe de terapie gratuite. Acest centru a fost susținut cu precădere, de-a lungul timpului, din sumele obținute la balul caritabil de La Castel și în continuare are nevoie de multă susținere. Se poate ca terapia să dureze ani de zile pentru ca un copil să facă progrese. E nevoie de răbdare din partea părinților mai ales, dar și de perseverență și, desigur, de investiție financiară consistentă din partea organizației. A doua direcție o constituie educația copiilor din medii dezavantajate”, spune Diana Păiuș, manager al Fundației Bethany.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: