Companii

Tranzacție în bricolajul românesc1 min

02/08/2017 < 1 min read

Tranzacție în bricolajul românesc1 min

Reading Time: < 1 minut

Retailerul Praktiker România a fost cumpărat de Kingfisher, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania mamă a Brico Depôt România.

Acțiunile au fost cumpărate integral de la familia Susli, suma tranzacției nu a fost însă dată publicităţii.

Omer Susli, proprietarul Praktiker, și Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt România

“Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziția strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezență puternică în toată țara.”- Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt România.

“Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane EUR în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de orașe din ţară. Mai mult, suntem mândri că România este o destinație interesantă de investiții pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare.” – Omer Susli, proprietarul Praktiker S.R.L.

Brico Depôt are 15 magazine în România şi aproximativ 900 de angajaţi. Grupul Kingfisher plc are peste 1.200 de magazine în 10 ţări din Europa , 77. 000 de angajaţi și aproape 6 milioane de clienți care cumpără din magazinele retailerului și online în fiecare săptămână.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE