Business Companii Stiri

Investiție de 1,9 milioane de euro în energie fotovoltaică

14 aug. 2020 2 min

Investiție de 1,9 milioane de euro în energie fotovoltaică

Reading Time: 2 minute

E.ON a finalizat instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperişuri din România, în cadrul parteneriatului încheiat cu firma bistrițeană TeraPlast în anul 2018. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 1,9 milioane euro.

Pe acoperişul halelor de producţie şi clădiri au fost instalate peste 7.000 module fotovoltaice, 30 invertoare și aproximativ 55.000 metri liniari de cabluri. Prin acest sistem de energie fotovoltaică, TeraPlast își va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile și își va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.

Cătălin Iordache, directorul general al companiei, precizează că E.ON Energie România are, la acest moment, în derulare alte două proiecte fotovoltaice, unul tot în municipiul Bistrița și altul în orașul Băicoi.

TeraPlast reduce amprenta de carbon a materiilor prime folosite cu 16.000 de tone/an datorită investiției în TeraPlast Recycling, iar cu ajutorul centralei fotovoltaice, emisiile de CO2 vor fi reduse cu încă 660 tone/an, precizează Alexandru Stânean, CEO-ul TeraPlast.

Instalaţia aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice din Parcul Industrial TeraPlast Bistrița cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperișuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă și 1.600 kW putere instalată tensiune alternativă.

TeraPlast este cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor, iar valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: