Companii Stiri Video

Vlad Măcelaru, ClarK, la Zilele Biz: Trei reguli pentru inovare

10 nov. 2020 2 min

Vlad Măcelaru, ClarK, la Zilele Biz: Trei reguli pentru inovare

Reading Time: 2 minute

În cea de-a doua zi a maratonului Zilele Biz, pe scena de la Diverta Lipscani a urcat și Vlad Măcelaru, co-fondator, ClarK care a vorbit despre inovația în hardware și despre cum a reușit tânăra echipă ClarK să aibă succes pe o piață extrem de competitivă.

Compania fondată de Vlad a reușit să creeze o pereche de ochelari inteligenți, gândiți inițial să „vadă” prin pereți.

„Ce fac ochelarii în momentul de față? Nevoia de tehnicieni este una mare și în prezent este foarte greu să găsești oameni tehnici care să meargă pe teren. Ochelarii pot face live streaming de pe teren, iar oamenii pot fi ghidați de specialiști care pot coordona tehnicienii”, a precizat Vlad Măcelaru în cadrul conferinței.

Poate la prima vedere pare ușor, însă nu este deloc așa. În spatele succesului echipei ClarK se află reziliența tinerilor, pasiunea datorită căreia nu au renunțat nici atunci când foarte multă lume le-a spus că proiectul lor nu va avea success, dar și răbdarea.

La finalul prezentării, Vlad Măcelaru a mai prezentat trei reguli pentru inovare.

  1. Atunci când un om de știință experimentat spune că ceva este posibil, atunci are aproape întotdeauna dreptate.
  2. Sigura posibilitate de a descoperi limitele posibilului este să te aventurezi și mai mult în imposibil
  3. Orice tehnologie suficient de avansată se confrundă cu magia

Vlad Măcelaru a fost unul dintre cei doi delegați ai tineretului la ONU, din partea României din 2017 până în 2018, timp în care a înțeles provocările cu care se confruntă elevii și studenții din România și a găsit soluții, alături de aceștia.

Ce a făcut tânărul înainte de această performanță și care este povestea sa? A studiat în Olanda la Universitatea Fontys International Business School, lângă Maastricht, iar în al treilea an de facultate a studiat timp de un semestru în Tokyo, la Universitatea Musashi. Vlad a primit la 26 de ani mai multe premii internaționale pentru invențiile la care lucrează.

ClarK, echipa care a realizat o pereche de ochelari inteligenți destinați mediului industrial, a câștigat premiul „Startup of the Year” la Innovation Labs 2018, precum si premiul „Be an Innovator 2018” de la Berlin.

Cel mai recent succes a fost la ”200 seconds of Fame” în cadrul iCEE.Fest unde a luat marele premiu pentru start-up. Ochelarii sunt dotați cu o serie de senzori – infraroșii, QR scanner, de gaze – dar și cu o cameră, pentru a ajuta muncitorii de fabrici să-și poată face treaba mai ușor.

Zilele Biz au loc între 9 și 13 noiembrie. Puteți urmări transmisia live pe pagina de Facebook a revistei Biz. Detalii despre eveniment puteți afla aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: