Companii Stiri

Zentiva continuă investițiile în România

21 aug. 2020 2 min

Zentiva continuă investițiile în România

Reading Time: 2 minute

Deși consumul de medicamente a înregistrat o scădere în a doua jumătate a anului, Zentiva continuă să producă medicamente și să acopere eventuale nevoie care pot apărea în această perioadă.

Zentiva a înregistrat o cifră de afaceri netă de 272,3 milioane de lei în primul semestru al anului 2020, cu 3% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul operațional al companiei este de 45 mil. RON. În prima jumătate a anului, societatea a continuat programul anual de investiții aprobat, alocând 10,4 mil. RON pentru echipamente noi.

Compania, care deține o fabrică de medicamente generice în București încă din 1962, și-a majorat producția de medicamente pe fondul cererii crescute pentru produse utilizate în tratamentul infecțiilor cu  Sars-cov-2, precum paracetamolul și metamizolul sodic. De asemenea, în perioada stării de urgență, compania a obținut autorizațiile și aprobările necesare pentru a putea fabrica igienizanți pe bază de alcool 70%, susținând cu aceste produse activitatea specialiștilor din linia întâi.

“Din cauza crizei medicale, prima jumătate a anului a adus o dinamică dificilă pentru domeniul medical și farmaceutic, atât pentru pacienți, cât și pentru medici și producătorii locali. Deși a fost înregistrat un vârf al cererii în martie pentru medicamente, mai ales pentru cele folosite în tratamentul infecțiilor cu Sars-cov-2, vedem un regres al consumului de medicamente în prima jumătatea a anului. Este o situație îngrijorătoare, pentru că indică discontinuitatea tratamentelor cronice și reducerea vizitelor la medic. Ne putem aștepta la consecințe dramatice asupra pacienților în perioada următoare, de aceea este absolut necesar ca accesul la consultații și servicii medicale, mai ales pentru pacienții cronici, să fie asigurat prin soluții adecvate, indiferent de evoluția pandemiei”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva SA.

 „În ceea ce privește compania noastră, Zentiva își reafirmă angajamentul pentru pacienții din România. Vom continua să producem medicamentele necesare și să fim flexibili în a acoperi eventuale nevoi care pot apărea în această perioadă. Vom continua să investim și să ne dezvoltăm pentru a ajuta pacienții să aibă acces la medicamente generice moderne și accesibile”, a completat Simona Cocoș.  

Zentiva este unul dintre cei mai importanți producători, cu poziții solide în domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia și terapia durerii. În prezent, compania exportă în 29 de țări dintre care amintim Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus etc.

În luna aprilie, grupul european Zentiva a achiziționat în România business-ul Alvogen România,  la ora actuală deținând la București 2 fabrici de producție medicamente: fabrica Zentiva și fabrica Labormed.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: