Finanțe

TVA de 9% pentru alimente din iunie

7 apr. 2015 < 1 min

TVA de 9% pentru alimente din iunie

Reading Time: < 1 minut

Taxa pe valoarea adaugata (TVA) va fi redusa la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la bauturi nealcoolice si la servicii de alimentaţie publica, a anuntat premierul Victor Ponta. Cota standard a TVA va fi redusa la 20% din ianuarie.

TVA va fi redusa la toate alimentele, fara diferentieri, pentru o aplicare simplificata, dar si la bauturile nealcoolice si serviciile de alimentaţie publica. Guvernul isi mentine intentia de a reduce cota standard de TVA la 20% din ianuarie 2016.

„Sustinem si reducerea generala a TVA, la 20%, de la 1 ianuarie 2016, alaturi de celelalte masuri din Codurile Fiscale, dupa dezbaterea din Parlament”, a declarat Ponta. El a aratat ca masura poate fi sustinuta deoarece, in primul trimestru al acestui an, incasarile la buget sunt de 5 miliarde lei in plus fata de trimestrul similar de anul trecut.

„Cand TVA de 9% intra in vigoare la 1 iunie, trebuie sa se duca aproape toata in pret”, a spus Ponta, care a cerut ministerului Agriculturii si ANAF sa verifice daca diminuarea TVA va fi reflectata in pret. Guvernul s-a consultat cu Banca Naţionala, Fondul Monetar International şi Comisia Europeana inainte de luarea acestor masuri

 

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: