fbpx
Antreprenori Tech

UiPath primește o finanțare de 225 milioane de dolari5 min

18/09/2018 4 min read

author:

UiPath primește o finanțare de 225 milioane de dolari5 min

Reading Time: 4 minute

UiPath, compania lider de software Enterprise Robotic Process Automation (RPA), a primit o finanțare seria C în valoare de 225 milioane USD, fiind evaluată la 3 miliarde USD.

Daniel Dines, CEO și cofondator al UiPath

Runda aceasta a fost condusă de investitorul existent CapitalG, alături de un nou investitor, Sequoia Capital. Accel, care a condus rundele de finanțare Seria A și B, a participat și la runda prezentă, anunță compania, într-un comunicat de presă.

Cifrele  UiPath o plasează drept compania de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie. Compania a anunțat în iulie că și-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion USD la 100 milioane – o performanță despre care se crede că niciun alt business de subscription software nu a realizat într-un timp atât de scurt. UiPath are acum mai mult de 1.800 clienți globali și adaugă la această listă 6 noi clienți de tip enterprise pe zi. Compania așteaptă ca venitul anual recurent să crească de peste 4 ori la sfârșitul anului 2018, în comparație cu finalul lui 2017.

“Noi facem posibil un viitor în care angajații oricărei organizații vor putea să automatizeze sarcinile plictisitoare și consumatoare de timp, ceea ce le va permite să se concentreze pe probleme provocatoare, creative”, a spus Daniel Dines, co-fondator și CEO al UiPath.

“Ne bucurăm de un sprijin puternic din partea clienților, partenerilor și investitorilor noștri pentru a transforma în realitate acest viitor al automatizării. La UiPath suntem motivați de incredibilul potențial al platformei noastre care este vehiculul de transformare al operațiunilor digitale ale clienților noștri prin machine learning și AI”, a adăugat Daniel Dines.

UiPath deține platforma de Enterprise RPA cu cea mai largă rată de adopție, permițând design-ul și implementarea rapidă de roboți software sau “lucrători digitali.” Compania a fost numită lider în The Forrester Wave™: Robotic Process Automation, Q2 2018, primind cel mai bun scor la categoria “Current Offering” și scorul maxim în categoria “Market Presence”.

UiPath plănuiește să folosească finanțarea de acum pentru a sprijini obiectivele sale de accelerare a dezvoltării produsului, a lărgi ecosistemul de parteneriate pentru a livra soluții complementare bazate pe AI, a spori rolul RPA în inițiativele de automatizare din cardul companiilor de tip enterprise și a investi în oportunități de achiziție.

Democratizarea RPA rămâne o prioritate pentru companie, prin programele gratuite ale academiei și accesul liber la RPA prin Community Edition. De asemenea, UiPath va facilita în continuare accesul dezvoltatorilor, clienților și partenerilor la Community Forum, accelerând formarea angajaților pentru era digitală.

De la 1 milion USD la 100 milioane USD în venit anual recurent în mai puțin de 21 de luni, UiPath are cel mai rapid ritm de creștere în industria software din istorie.

Compania se așteaptă să încheie anul 2018 cu peste 1.700 de angajați, o mărire de mai bine de 3 ori a numărului lor în 12 luni și cu operațiuni de business în 30 de birouri din 16 țări.

UiPath a primit finanțări de peste 400 milioane USD de la investitori de calibru unu, printre care Accel, CapitalG, Earlybird’s Digital East Fund, Kleiner Perkins Caufield Byers, Credo Ventures, Seedcamp și acum Sequoia. UiPath a obținut Seria A în aprilie 2017 cu 200 de clienți și o evaluare de 140 milioane USD. A primit apoi alte 153 milioane USD în martie 2018 cu o evaluare de 1,1 miliarde USD.

“CapitalG este încântat să-și adâncească angajamentul față de UiPath. Credem cu tărie că RPA este ruta principală prin care organizațiile vor beneficia de AI, iar UiPath dovedește acest potențial printr-o creștere neegalată și un impact incredibil în rândul clienților. Suntem convinși că parteneriatul nostru de lungă durată cu UiPath va facilita accesul la această tehnologie transformatoare companiilor din toată lumea”, a declarat Laela Sturdy, Partener, CapitalG

“Orice companie caută să pornească transformarea digitală a sistemelor sale de back-end, iar UiPath rezolvă acest punct sensibil prin soluții de automatizare bazate pe AI. Daniel și echipa lui au construit o platformă tehnologică care va crește eficiența afacerilor și va produce un randament tangibil al investiției. Suntem încântați să intrăm în parteneriat cu UiPath pentru a-i sprijini să accelereze creșterea lor deja impresionantă”, a declarat Carl Eschenbach, Partener, Sequoia.

“Sunt continuu uluit de dinamismul pieței de RPA și AI. UiPath demonstrează că au o platformă ce livrează valoare clienților incredibil de rapid. Credem că suntem acum în punctul  în care companiile vor începe să beneficieze amplu de pe urma automatizării și inteligenței artificiale. Accel este onorat să-și întărească sprijinul acordat UiPath, lider în era adevăratei transformări digitale”, a declarat Rich Wong, Partener, Accel.

Creată atât pentru business, cât și pentru IT, UiPath este platforma lider de Enterprise Robotic Process Automation (RPA). Mai mult de 1.800 de clienți corporate și agenții guvernamentale folosesc platforma de Enterprise RPA a UiPath pentru a implementa roboți software rapid și corect, crescând performanța organizației, securitatea și gradul de conformitate, dar și satisfacția angajaților. Cu o comunitate dinamică de peste 250.000 developeri în întreaga lume, UiPath are misiunea de a democratiza RPA și a sprijini revoluția digitală în mediul de afaceri.

UiPath are sediul central în New York City și este prezent în 14 țări din Europa, America de Nord și Asia. Compania este sprijinită de peste 400 milioane USD finanțați de Accel, CapitalG, KPCB, Credo Ventures, Digital East Fund al Earlybird, Sequoia Capital și Seedcamp.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *