BizRemote by certSIGN Stiri

Un centru de cercetare din România, pe lista OMS a celor care dezvoltă vaccinuri contra noului coronavirus

10 apr. 2020 < 1 min

Un centru de cercetare din România, pe lista OMS a celor care dezvoltă vaccinuri contra noului coronavirus

Reading Time: < 1 minut

Centrul de cercetare medicală OncoGen din Timișoara figurează pe lista publicată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ce conține entitățile din întreaga lumea, angajate în procesul de cercetare, pentru dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus. Acesta este singurul centru din România care lucrează la un astfel de vaccin, potrivit informațiilor centralizate de OMS.

În acest moment, vaccinul propus de imunologii din Timișoara se află în faza de cercetare preclinică. Mai exact, este testat în laborator, pe celule umane, provenite din sânge. Următoarea etapă ar fi testarea pe un număr limitat de voluntari.

Centrul a fost înființat în anul 2015 și este recunoscut pentru activitatea de cercetare în domeniul oncologic, fiind considerat cel mai mare centru de cercetare în tratarea cancerului, din estul Europei. Acesta a fost subiectul unei controverse la finalul lunii trecute, după publicarea unei postări bombastice pe pagina de Facebook a instituției, care anunța: ”avem Vaccinul”. După ce știrea inexactă a fost preluată de mai multe publicații, instituția a revenit cu clarificări, subliniind care este statusul real al cercetărilor. Au finalizat sinteza vaccinului și au început testarea în laborator.

Zilele trecute, OMS a confirmat demersul științific al echipei de cercetători din România. Pe lângă OncoGen, alte peste 60 de instituții de cercetare din întreaga lume încearcă să găsească un vaccin anti coronavirus. Două dintre ele se află deja în faza clinică, adică sunt testate pe voluntari.

Foto: © MaksymtravkinuaDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: